ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

NOMEN EST OMEN ( IME JE ZNAK)



NOMEN EST OMEN ( IME JE ZNAK)

U ova teška vremena u kojima nema vrijednosti koje su nas učili naši stari, u ova teška vremena  u kojima svi sve znaju. U ova olovna vremena  u kojem novac znači sve, a čast i ime  ništa. Kako su nastala ova vremena pitate  li se ikada? U vrijeme kad se mijenjaju imena, opet.

Kako su od zemlje domoljublja, poljoprivrede, turizma, intelektualaca i demokracije  uspjeli pojedinci i grupacije napraviti ovo od čega će za nešto više od pola godine ostati samo ime?
Ime je znak
Kako su licemjeri iz komunističkog sustava preuzeli opet svoja direktorska mjesta i kupili  „narodne“tvrtke, kako su pijani pravnici slagali zakone i ustave zajedno sa šefovima Udbe. Kako su stranci uspjeli kupiti najnaprednije tvrtke i tko na njihovom čelu danas sjedi? Zna se. Oni su  imali u svojim redovima ime, imali su renome i pedigre. Oni su imali svoje ime, imaju ga i danas, ali se više u javnosti ne spominje. No njihovo ime i danas znači, donosi odluke, usmjerava i odlučuje. Među njima su mnogi u ratno vrijeme promjenili i svoja osobna imena da bi lakše puzali po  ljestvama vlasti, neki su mijenjeli i vjeru ženidbom.Da bi bili u vezi  sa imenima koja su već bila i jesu  u centru moći, a svi su dakako mijenjali stavove,načela i uvjerenja kako su svjetski vjetrovi puhali ne mareći za sveto ime Hrvatsko. Sjećate li se Mudrinića, Leke,Valentiće, Šarinića, Gregorića, Škegre, Canjuge,Pašalića, Kutle....i mnogih drugih??

UDBA,KOS....profiteri i dezerteri...

E, dragi moji Hrvatice i Hrvati to su  ljudi koji su za novce prodali i svoja i naša imena, oni su donosili zakone, postavljali ljude u novim strankama hrvatskoga predznaka,a u isto vrijeme je UDB-a promijenila ime ušla u HDZ,  a KOS-u osnovao i ušao u  SDP nisu oni jedini, nakon toga su mijenjena imena dijela HDZ u DC, pa po nalogu i za sitne novce HSP u mnoštvo HSP-a sa prijedlozima imena i dodacimaa, neka se ne ljute što nisam imenovao i neke druge no i na njih će doći i dolazi red.




Kako su se svojevremeno naši Dinamovci ujedinili  i kroz BBB da se suprostavili Tuđmanu pri promjeni imena Dinamo u HAŠK Građanski? Onda su bili transparenti „ Mijenjaj ime Dejanu a ne Dinamu..“ Zašto ih danas nema i ne prosvjeduju, zašto se nitko nije pobunio kad se mijenjalo ime Cronet u T-com, kad su izmijenjena imena gotovo svih Banaka, i institucija, zašto se nitko ne buni kad se  ukine pleter sa policijske kape a penderci postaju duži? Zašto je danas ova apatijai svako gleda samo sebe?

To je opasno jer lomi se jedan po jedan prst, no šaku je slomiti teško. Mnoštvo je ono koje mijenja stvari, no počinje sa promjenama kod pojedinca.

Mijenjaju ime GVOZD u Vrgin Most....mijenjaju ga oni koji su ga već jednom mijenjali.Mijenjaju ga kako kažu mediji, vijećnici, a opet kažu da je 95% posto Hrvata življa tamo, kako je to moguće, zar Hrvati sami sebi biraju Srbe za vijećnike, nije nikome jasna situacija. No ime je znak, nomen est omen.

Ali da vas sve podsjetim,  to nije početak promjena, iako su medji to prenijeli sa 5 dana zakašnjenja, a odluka donijeta 5 mjeseci ranije. Demokratska odluka u demokratskoj zemlji, sukladna ustavu, zakonima i pravilima ili?
Formalno je sve po zakonu,  no načelno je sve davno davno prije odrađeno sa ciljem podrivanja RH.

Svi iz istog legla....
Da pojasnim, vrijeme radnje VUKOVAR ljeta gospodnjeg 2000. U vlasti grada Koalicija HDZ-HSP sa 13 Vijećnika nasuprot SDSS sa 12 vijećnika, tijesno ali demokracija je demokracija. Iako su srbi dovlačili autobusima  glasače iz srbije, iako je na jednom kućnom broju u  Vukovaru  bilo po 6 srpskih obitelji prijavljeno. No, nomen est omen, Voja Vampir mijenja ime u Voja saborski zastupnik, i sad je on važniji hrvat od nas, da da, on je veći Hrvat od mene i tebe jer on ima pravo odlučivanja a vi i ja ne. Iako smo krvlju stvorili ovu zemlju, dok je on krvlju Hrvata stekao svoje pozicije u svojim redovima i samo promjenio PASOŠ u PUTOVNICU još davne 1994/95. vjerovali ili ne, ali to je druga priča. Tada se događa čudo i HDZ raskida koaliciju sa HSP-om i ulazi u koaliciju sa SDSS-om, zašto??? Jer je UDB-a promjenila ime u dva nova  POA i OA kroz političke stranke HDZ i SDP  izdala naloge,savjetovala, ucjenila dužnosnike da je to dobro i potrebno za Hrvatsku i njenu demokraciju. Da je dobro da u Borovu Naselju u vrtiću djeca idu po dva različita programa, srpskom i hrvatskom, da iznad vrata piše OBDANIŠTE i DJEČJI VRTIĆ dvojezično,da se zajedno igraju u dvorištu i jedni traže kruha a drugi hleba od  teta koji ih čuvaju,  a onda dođu doma i pitaju roditelje što koja imenica znači. Jer ime je znak.Znali su oni ako to prođe u Vukovaru ostatak zemlje nije problem, znaju oni čije se ime ne spominje kako se to radi.

U Hrvatskoj se više drži do promjena nego do hrvatske tradicije,  i u tome je najveći  problem .Kada se nešto stalno mijenja i smjenjuje onda je lakše manipulirati masama, zakonima,pravilima,emocijama, medijima i materijalnim dobrima.
No ono što se zaboravlja, je slijedeće: da su za ime, grb i znak stoljećima ginula časna imena, imena koja se nisu prodavala poput onih koja sam naveo na počecima ovoga teksta. Sjetite se imena: Starčević, Radić, Jelačić, Zrinski, Frankopan, Gubec, Tomo Erdedy, Svačić, Vrančić,Bošković i mnoga druga. Oni su uklesali svoja imena u povijest i kamen Hrvatske jer su se za sveto ime Hrvatsko borili do posljednjeg daha, A MI? Što je sa našim imenima iz novije Hrvatske povijesti? Što je sa imenima poput Zadro, Merčep, Glavaš, Markač, Gotovina, Matijaš, Tomljenović, Barišić,Bušić, i mnogih drugih časnih imena o kojme bi se trebalo pisati i govoriti u hrvatskim školama, na satovima hrvatske povijesti ili će se i tome promjeniti ime u EU školama i na časovima historije? Što je sa imenima znanih i neznanih junaka Domovinskog Rata koja našom nebrigom i apatijom polako padaju u zaborav jer mi šutimo i ne odlučujemo.

E SAD ĆU VAS RAZUVJERITI!

Mi Hrvati odlučujemo i svoje ime stavljamo svake četiri godine kao znamen na popisu birača, svojim imenom jamčimo za ime onoga koga biramo, svojim imenom jamčimo da nas i našu zemlju vodi. Zato razmislite o imenima koja su se ogriješila o ovu naciju, o imenima partija,stranaka i njihovih pojedinaca jer svojim imenom čuvate HRVATSKU i ime HRVATSKO. Razmislite i saznajte tko jest a tko nije mijenjao kapute i imena, tko je podložnički i interesđijski svoje i naše ime unovčio, na ovaj ili onaj način, na korist svoju i svoga imena a ne onog najsvetijeg Hrvatskog.

Radi slijeda misli i događaja i da bi saznali više pročitajte:






„U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga“

                                                                                                               Mario Maks  Slaviček
                                                                                                                      Akcija za Bolju Hrvatsku

Nema komentara:

Objavi komentar