ponedjeljak, 9. rujna 2013.

PRESLAGIVANJE KOCKICA,ZVJEZDONOSACA I ZVJEZDICA



PRESLAGIVANJE KOCKICA I ZVJEZDICA


Kad POGLEDAM Hrvatsku zastavu  uvijek koju sam toliko puno puta slagao na „trokut“ i uručivao bližnjima svojih suboraca sa suzom u očima, zastavu koju sam pozdravljao u stavu pozor i sa rukom na sijepoočnici punih 17 godina vojne službe. Kad pogledam danas tu našu crven-bijelo plavu zastavu sa hrvatskim grbom kojoj su desetljećima težili mnogi, mnogi ali ne svi...UVIJE IMAJTE NA UMU  NE SVI !!!

Taj sveti znak mnogima od nas  postao je manje vrijedan od zastava političkih opcija, stranaka i udruga, jer oni nikako da svoje stranačke stjegove polože pod hrvatsku zastavu,  drže valjda da je stranačka vrijednija i važnija pa nikako da se ujednine pod Hrvatskom zastavom. Imali smo mi i u vrijeme rata stijegove postrojbi koje iznimno volimo i štujemo, za koje bi sve dali,  no nikad ih nismo  smatrali vrijednijima od Hrvatskoga stijega, jer bez njega niti ovih drugih ne bi bilo. Mi smo naše stijegove uvijek podložili Hrvatskome stijegu. Zašto to danas ne mogu učiniti čelnici Udruga, Stranaka kako bi stvorili snagu koja će ovu našu Hrvatsku učniti boljom za sve one koji štuju taj naš hrvatski stjeg ,barjak, grb i  i zastavu. Valjalo bi ih sve staviti za stol i javno upitati...

Tko gura u medije i predstavlja OVO ?!?
Hrvatska Zastava ???
Danas, ali  i sve češće vidim neki čudni stijeg koji se pojavljuje iza leđa voditelja na TV ekranima kad se govori o Hrvatskoj, vidim ga sve češće u tiskovinama, na internetu a ponekad ga čak nose po cesti kad igra reprezentacija. Čudan neki stijeg, sastavljen od crvenih, bjelih i plavih kockica. Čudan i znakovit poput svega što se oko nas događa. Nedefiniran, pomirljiv i plah nekako mi djeluje nehrvatski. Ono što ja vidim da se danas i sa nama kao nacijom ali i sa našim stijegom biva jest preslagivanje kockica, zvjezdonosaca i zvijezdica. Ako uzmemo na primjer da ja u crvenoj boji vidim crvene ili komunističke opcije, u plavoj hajdemo kazati plave ili demokratske opcije koje su nastale nakon Domovisnkog rata. Te dvije boje bi prikazivale dvije najjače političke stranke u našoj zemlji. No što je sa bijelom bojom? Što bi ona predstvljala? Meni ta boja predstavlja bezbojnost, bezličnost, jednoastavnost i samodostatnost. No ta boja čak niti nije boja rekli bi stručnjaci. E baš u tome grmu leži zec. U toj bijeloj boji stijega, u tim bijelim  kockicama skrivaju se oni koji fluktiraju, kameleoni, interesđije, politikanti  i po potrebi prijelaze ili prema crvenoj ili prema plavoj boji. No nikada ne zaboravite da su ti i takvi kad malo bolje pogledate i vidite kako se ponašaju podloga crvenoj i plavoj boji i oni drže temelje jednoj i drugoj. Imaju oni i imena i dužnosti i pozicije u politici, estradi, športu...svugdje su kameleoni.


Grb i Štit Hrvatske
Što je tu znakovito? Što je tu na  našoj zastavi najmarkantnije, najhrvatskije, najdomoljubnije, najčasnije, najdosljednije i najstarije? Hrvatski Grb svi ćete se složiti zar ne? E,  taj Hrvatski grb predstavlja sve nas koji smo svoju i tuđu krv prolijevali za Hrvatsku zastavu,za državu i naciju. Predstavlja Hrvatske Branitelje, predstavlja ratnike prošlosti, ratnike sadašnjosti a nadam se i budućnosti. Taj grb, taj štit  je uvijek bio i bit će korektiv i ekvilibrium cijele zastave, svim bojama on  ulijeva strahopoštovanje u svim kameleonima, samo od njega zaziru, kao vrag od tamjana. No na prijedlogu nove zastave ga nema, zastava je postojala u svom obliku stoljećima i bila je crven bijela plava iako su ovisno o kolonizatorima  na njojzi stajali grbovi raznih država, kraljevstava i carstava no samo kad je Hrvatska bila samostalna i neovisna oslobođena vojnim djelovanjem na njoj bi bila šahovnica. Danas netko taj grb,taj štit hrvatstva želi ukloniti poput pletera sa policijskih kapa. o tom činu nije regirala niti se usprotivila niti jedna stranka, partija iliti braniteljska Udruga zašto pitam se? Zato što su na vlasti bili plavi, bijeli ili crveni? Ne nego zbog slijepoće na boje, neznanja i pasivnosti eto zašto.


Gdje je nestao Hrvatski pleter?
Za vrijeme „naše“ vlasti,“naši“ ministri uklanjaju naše hrvatske oznake, najstarije obilježje hrvatstva , hrvatski pleter. Bez obzira na boje kojima pripadaju postoje oni kameleoni koji putem „bijelih“ i bezbojnih prijelaze sa jedne strane na drugu, iskorištavajući našu populaciju, naš rat, naše domoljublje i našu ljubav prema zastavi, posebice prema Hrvatskome grbu da bi nama ovladali, da bi nas usmjeravali, uvjeravali i na kraju kao i uvijek do sada izdali i prodali za svoje uskogrudne crvene, plave a ponajviše bijele interese koji su samo njima znani . Svi oni koji se u hrvatskoj bave politikom i vođenjem ove nacije  donijeli su i donose zakone za sebe i svoje stranke i partije razbijajuči  hrvatski grb. 
Povijesne oznake,odjednom nestaje sa policijske kape hrvtaski pleter !?!  Za vrijeme „njihove“ vlasti nameću nam tuđi jezik i pismo širom Domovine?


Svi u jedan stroj svi pod jedan stjeg...
Mi hrvatski domoljubi MORAMO SHVATITI da su oni zakonom o strankama i udrugama znajući poznati hrvatski jal razbili nacionalni korpus i zajedništvo. Njima je sve svejedno koja im oznaka stajala na usluzi, kojoj zastavi služili oni ne haju za hrvatski grb, pleter i pismo. To već svima treba biti jasno. Vrijeme je bez njihova patronata stvoriti novu snagu, za vođenje novog rata bez njih,njihovih savjeta i njihova patronata. ZAPAMTITE dok je u hrvatskoj  JEDNA PARTIJA  koja je iznjedrila STOTINE STRANAKA I tisuće UDRUGA hrvat neće biti svoj na svome. Jedina snaga kojim se pobjeđuje unutrašnji i vanjski neprijatelj je ideja, ideologija Hrvatske, samostalne, nedjeljive cjeline u kojoj mogu živjeti svi oni koji prihvaćaju „kućni red“ i  stečevine većine, uvažavajući prava etničkih skupina da svoje običaje, pismo, ikonografiju i vjeru upražnjavaju  u svom okruženju, o svom trošku i na svoje načine ne vrijeđajući  naciju u čiju su državu došli živjeti.


Budu li pojedinci, organizacije, aktivisti iskoristili našu ljubav, odanost i prisegu Hrvatskome grbu, našoj šahovnici kako bi ostvarili uske osobne, političke interese za sebe ili  neku drugu grupaciju koja jest ili bi svojim djelovanjem našetetila interesima hrvatskog naroda. Tog pojedinca, tu grupaciju i organizaciju treba smatrati največim neprijateljem hrvatskog naroda, države i nacije.
Vrijeme pokazuje da dolazi do preslagivanja kockica kao što rekoh, crveni postaju bijelima, bijeli plavima. Stvaraju se tzv. Nove koalicije i novi putevi, nove stranke sa starim kadrom, što nam to govori? Opet će sjašiti Kurta a uzjašiti Murta, ne dopustimo da  nam jašu po leđima i opet  „popasu“ državu pod novim nazivima, oznakama, stranačko-partijskim stjegovima isti oni koji mogu surađivati i raditi za crvene, žute, zelene i ine vragove na štetu hrvatske države i nacije.
Razmislite  koga, što i za koga podupirete, komu i zbog čega dajete svoju vjeru i povjerenje da Vas vodi. A kad to budete činili sjetite se tko je skim do sada bio, naslikavao se, rukovao, ručao, pjevao. Jednom riječju tko se s kiim i na kji način družio.

Sjetite se isti tako Hrvatske zastave, sjetite se svih onih koji su za nju položili život, ne sudite ljudima samo po riječima niti po onome što kažu i napišu  mediji sudite po onmome s kime se druže i što čine jer time čete sačuvati Hrvatski grb i zastavu. I ZAPAMTITE ! Oni koji u svom govoru, težnjama i politici ne spominju Lustraciju i ukidanje abolicije agresoru  NE ŽELE DOBRO HRVATSKOJ NACIJI nego samo nastavljaju jednu te istu politiku pod novim imenima, stjegovima,oznakama  sa starim kadrom, promišljanjima i znanim rezultatima. Ne budite Ovce razmišljajet svojom glavoom, imajte svoj stav. Ne dižite  ljude, stranke u nebesa da im ne bi kasnije bili premalenI i nebitni.


USTANI ZA ONO U ŠTO VJERUJEŠ 
      PA MAKAR  STAJAO SAM !

Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar