nedjelja, 8. rujna 2013.

REAKCIJA NA STANJE U VUKOVARU I UVOĐENJE ĆIRILICE U REPUBLIKU HRVATSKU


Iako se u Vukovaru vidjelo iskazivanje volje hrvatskog naroda, kao i činjenični izostanak predstavnika lokalnih, županijskih, ali i saborskih političara koji bi trebali i morali biti uza svoje biračko tijelo ali i hrvatski narod pokazujući da su vrijedni i dosljedni njihovih glasova i povjerenja.

Nažalost, među nama hrvatskim braniteljima izuzev predstavnika crkve nije bilo gradskih, županijskih niti državnih zastupnika domoljubnih opcija HDZ, HSS,HSP-a, HSP AS ili drugih čija je dužnost štititi interese i volju hrvatskog puka i njihovih birača u Vukovaru koji su svojim okupljanjem i postupcima iskazali svoje mišljenje i volju skidanjem ćiriličnih ploča.
Da se podsjetimo, zakon o nacionalnim manjinama koji je doveo do ove situacije donose politički predstavnici i izabranici. Nažalost dogodilo se da zbog političke trgovine i međustranačkih odnosa i neprirodnih koalicija pojedine stranke koje su tada bile, a i sada su u vlasti donosile odluke i zakone na štetu Hrvatske, a u korist nacionalne manjine koja je dojučer bila dijelom ili je podupirala agresiju na Hrvatsku.

Vukovar ispred PP 02 rujna 2013
Kakvi god razlozi bili za donošenje tog i takvog zakona činjenica je da se on pokazao neželjenim od strane hrvatskoga naroda i da je hrvatski narod u Vukovaru, ali i širom hrvatske ovih dana iskazao i iskazuje svoje nezadovoljstvo njime. Nama Hrvatskim braniteljima koji smo se iz tih razloga i počeli baviti politikom kroz Akciju za bolju Hrvatsku, jasno je da su nas izmanipulirali. Lagali i iskorištavali za svoje uskostranačke i osobne interese naši politički predstavnici koji su tada ali i danas imali moći, ovlasti ali i povjerenje hrvatskog naroda da štite naše nacionalne interese, a ne interese etničkih skupina protiv volje vlastitog naroda. Nama je itekako jasno da te, sada već mogu kazati takozvane domoljubne opcije koje ponavljam nisu bili sa nama niti nisu uz nas nego iz daleka svojim mlakim i pomirljivim izjavama napadaju i okrivljuju jedni druge za nastalu situaciju dok zajednički neprijatelj hrvatske slobode i nezavisnosti zbog tih propusta sada obnaša vlast i šalje iznimno velike policijske snage kako bi zaštitili, ne kako oni kazuju Ustav koji su već u svom inetersu nekoliko puta mijenjali nego svoje vlastite sinekure, fotelje, pozicije i obećanja koja su dali svojim etničkim koalicijskim partnerima. I neprijatelji Hrvatske nacije i samostalnosti u liku sadašnjih vladajućih političkih elita i takozvane domoljubne političke opcije Hrvatskoga predznaka svojim su uskim interesima bacili u blato stečevine Domovinskog rata, žrtvu Hrvatskih branitelja, prozivavši nas i stavljavjajući nas u situaciju da se borimo za istinu pravo i pravdu prosvjedima i samoorganiziranjem, te zaštitom želje i težnjii hrvatskog naroda sredstvima koje vidite ovih dana u vijestima.

Hodnja prema PP Vukovar 02.rujna 2013.god
Mi hrvatski branitelji iz Akcije za 
Bolju Hrvatsku kao niti ja osobno poput mnogih svjesnih i savjesnih hrvatskih branitelja više ne vjerujem prestavnicima političkih opcija koji nas cijelo vrijeme obmanjuju i podržavaju uvođenje ćirilice kao i drugih zakona koji štete hrvatskome narodu i naciji i to jer su oni u koje smo vjerovali, a to su HDZ, HSP, HSP AS i druge stranke hrvatskoga predznaka i koje su sudjelovale u obnašanju vlasti svojim političkim manevrima i neprirodnim koalicijama sa neprijateljima hrvtaske države i samostalnosti sklapali paktove, koalicije i kohabitacije te su tim postupkom na vlast dovele one koji danas vladaju hrvatskom a nikada je nisu željeli, niti se za nju borili poput Kukuriku koalicije.

Svi su oni nama servirali te svoje političke manevre pod obmanama da je to zalog za ulazak u europsku uniju, ulaskom u koju a danas je to razvidno dolazi do još veće štete interesima hrvatske nacije na način kako su vodili pregovore, dogovore i sklapali sporazume.
Danas je k tome u svojoj izjavi za nacionalnu televiziju, Europska komisija izričito iznijela stav kako su dvojezični natpisi na javnim mjestima ISKLJUČIVO PRAVO ODLUKE HRVATSKE VLASTI I HRVATSKE DRŽAVE. To znači da su nas naši politički predstavnici opet izvarali skrivajući se iza te i takve EU kako bi lažima i obmanama pravdali svoje osobne odluke i postupke, koalicije i kohabitacije, javne i tajne sa ciljem očuvanja vlastitih pozicija, stranaka koalicijskih partnera i sinekura a na štetu želja i težnji hrvatskog naroda.

Ćirilica u Vukovaru i diljem Hrvatske 1991.
Vrijeme je reći dosta !

Vrijeme je da se one ljude i političke opcije koje su spremni koalirati, surađivati i kohabitirati sa nerpijteljima težnji hrvatskoga naroda nakon svega makne iz obnašanja javnih služni i političkog djelovanja.
Ćirilične ploče su posljedica loših političkih oduka štetnih po hrvatski narod i državu. Dužnost je izabranih predstavnika domoljubnih političkih opcija promjeniti te zakone i pravila, ispraviti štetu koju su nanijeli jer mi to od Kukuriku vlasti ne možemo tražiti niti očekivati. Ukoliko to nisu spremni izjaviti javno svojim pojavljivanje rame uz rame nas prosvjednika, ukoliko nisu spremni spriječiti svojim autoritetom zajedno sa nama postavljanje tih ploče, nego žele i dalje lagati da štite ustavni zakon i da ne mogu promjeniti stvari, kao i da to traži EU, onda neka se maknu sa političke scene, prestanu uništavati hrvatsku državu i prepuste vođenje politike i zaštitu nacionalnih interesa onima koji su se za njih svojom krvlju izborili i nikada zbog uskogrudnih interesa nisu spremni od toga odstupiti...
Vrijeme je da shvatimo da nije niti problem niti rješenje u pločama s ćiriličnim natpisom nego je i problem i rješenje u tome da hrvatski narod promjeni sve one koji su do sada vladali ovom državom i konačno izabere svoje predstavnike koji će provoditi njihovu, a ne tuđu volju.
Vrijeme je da shvatimo da oni koji se predstavljaju za naše narodne domoljubne političke opcije to nisu i da nas od izbora do izbora varaju, pa je vrijeme da im prestanemo poklanjati naše povjerenje.

Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar