utorak, 29. travnja 2014.

IZMEĐU SRPA I ČEKIĆA


DOK SE MI PREPUCAVAMO.... RIJEČIMA.... KO JE KOLIKO DANA BIO NA PRVOJ CRTI... ko je više metaka ispalio... ko je bio u podrumu.. a ko ne... odvlače nam pažnju sa bitnih stvari... ONI RADE.... svoj posao...Baš ti i takvi koji nigdje nisu bili  ubijaju nas branitelje jednog pojednog u miru. Gdje su braniteljske UDRUGE SILNE.. JA BI IH SVE UKINO AKO SE OVO OSTVARI koja je svrha postojanja istih ... napraviti pritisak protiv svih braniteljskih udruga da se ukinu ili ujedine... imati jednu i to je to... pisati svim institucijama za ukidanje BRANITELJSKIH UDRUGA.... OD SVIH NAZIVA .... a koliko znamo ima ih više 1330 proisteklih iz Domovinskog rata ....pogledajte registar Udruga.

.....Hrvatskim Braniteljima,stradalnicima i obiteljima poginulih i umrlih opet kresanje mirovina, od 1.1.2015. ćemo dobivati podjeljenu mirovinu na 2 djela,civilni dio staža se isplaćuje iz HZMO-a a vojni dio iz proračuna,redovno 2 puta godišnje će se usklađivati samo civilni dio iz HZMO-a,a vojni dio kada BDP bude u porastu 2 kvartala za redom, i to samo u tom slučaju. Što će biti sa onim Dragovoljcima koji su mladi i maloljetni bez radnog staža otišli u rat odmah na početku, kao i Vi strani Dragovoljci i stradali te završili u mirovini, od 01.01.2015. nama se zamrzava mirovina na neodređeno!! U planu je i ukidanje gardijskog dodatka koji dobivamo u mirovini (1.862,00 kn), a poznato je da gardijski dodatak primamo samo mi stradalnici ,RVI......opet se sprema dvostruki udar na stradalnike i HRVI u mirovini. Nakon što su okovali,porobili,opljačkali državu i narod nas su ostavili za kraj.

Opet se povijest ponavlja, opet oni koji su željeli Hrvatsku, samostalnu, neovisnu i suverenu bivaju desetkovani   od onih koji  su činili upravo suprotno ne želeći ju i ne braneći  danas smo ubijani perom, zakonima ali i metkom. Metkom koji si večina sama ispuca u glavu iako samokres drži nevidljiva ruka komunista i Jugofila.  Možda nismo prošli kao Domovinska vojska 45 na Bleiburškom polju, koja se tada našla imeđu srpa i čekića,  Partizana s jedne strane i engleza sa druge, kraj  nam te tragedije  svima koji držimo do izvorne hrvatske povijesti poznat. Taj isti srp i čekić i dan danas  odsjecaju i lupaju glave onima koji su se drznuli stati pred tenkove i vojnu silu koja je devedesetih pod tim srpom i čekićem harala ovim prostorima i našom Hrvatskom. No,   sada se bavimo posljedicama  a što je uzrok ovakovom stanju u Hrvatskoj ? Puno sam puta pisao i upozoravao ne sam srećom već  uz mnoge domoljube koji su poput mene samog imali hrabrosti ići protiv  svakodnevnih poltičkih struja, pa  više puta i protiv onih od nas  koji  su u svom neznanju ili pak  dodvoravanju zaboravili   tko su  i što su kao i odkud potjeću. Ti i takvi  „naši“ upravo su po meni najodgovorniji za stanje hrvatske nacije, jer su oni kao Hrvatski branitelji  dopustili da ih kontrolira politika, da postanu sluge onima koji su i 45 i 95 držali srp i čekić a koje drže i dan danas. Svakako da će svakome od Vas biti jasno da govorim o istknutim pojedincima iz naše braniteljske populaicije ali ponajviše o predsjednicima silnih braniteljskih Udruga koje vidi se danas  ne brane nikoga i ništa već služe kao etno-braniteljski biznis u kojem pojedinci i li manje grupice dodvoravajući se  vlastima ovima ili onima prodajući  staru vojničku slavu stjećući  materijalno financijsku dobit kako osobnu tako i za svoje istomišljenike iz užeg kruga tih i takvih Udruga.

 Da to je istina sa kojom se moramo suočiti,  99,9 %  braniteljskih udruga organizirano je sa tim ciljem. Ili sa ciljem da budu servis političkim opcijama i služe samo za potkusurivanje.

Da stvar bude ružnija i tužnija ta zakone i pravilnike po kojima se stvorila mogućnost da svaka „šuša“ koja oko sebe može okupiti 5-10 istomišljenika,  ili ima dva pišanja u ratu i plati  25 ili 50 kuna takse može osnovati „Braniteljsku“ udrugu, filtera drugoga i provjere nema... Rješenje ili lijek za sve ove probleme je dakako Lustracija prije svega unutrašnja u strankama i udrugama, no kad se dođe do toga pitanja nekako svi sagnu glavu i prilagode svoje mišljenje dnevnopolotičkim potrebama ili pak idu po mišljenje kod svojih političkih nalogodavaca. Zanimljivo je da svaka značajnija ili da kažem parlamentarna  politička stranka u hrvatrskoj od završetka Domovinskog Rata a neke i od prije,  ima svoju „privatnu“ Braniteljsku  udrugu na linku ili bolje rečeno na lancu koju iskorištava za određene političke manevre ibacanje prašine u oči braniteljskoj populaciji.  U svi  tim slučajevima čelnici i vodstvo tih  i takvih Udruga vrlo su bliski suradnici političkih „komesara“ tih stranaka a  rijetki su iz tih i tkavih udruga ušli i u politiku, u početku govoreći svom članstvu da idu zbog zaštite interesesa svoga članstva i braniteljske populacije, no to se onda brzo izrodi u totalnu izdaju, nepotizam i samoljublje.

 Ti i takvi ljudi kad se dokopaju poluga plitičke vlasi prodaju svoje ali i naše  ideale takvom brzinom da  je to neshvatljivo običnom čovjeku. Tako poviest pokazuje kako HDZ htjeli to priznati ili ne sebi samimana ovaj ili onaj način „ravna“ vodećim ljudima i predsjendištvima HVIDROM, UDRUGOM SJP, UDRUGOM VETERANA, UHDDR-om i drugima manje više poznatim udrugama nacionalne razine  na čijim vodećim mjestima sjede oni istaknuti hrvatski branitelji koje je iznjedrila ta stranka. Imamo tu SUDHOS, UDHOS koji je iznjedrio HOS i koji je dugo vremena  bio na linku HSP-a  i mnoštvo lokalnih i inih udruga branitelja koje ovisno o potrebi stvaraju sveze i saveze samo da bi izvukli koju kunu od lokalnih šerifa koji sami u večini slučajeva nisu branitelji. Na kraju imamo SABA-SUBNOR koji je ne samo na linku nego je za razliku od ranije pobrojanih stvorio političku polugu, Partiju s kojom i danas na ovaj ili onaj način upravlja i zato vlada političkom scenom Hrvatske od njenog nastanka htjeli mi to sebi priznati ili ne. Svakom sa  zrncem časti i koji drži do istine  ovo moje promišljanje i pisanje bit će jasno  i prihvatljivo.

Ovaj potonji opis stanja pojašnjava temeljnu razliku i uzrok zašto su „Oni“ i „Njihovi“ na vlasti a ne   tijekom drugog svjetskog rata, no kad je rat završio „filtrirali“ su  Partiju i stvorili novu političku snagu  od  vlastitih pripadnika  Saveza Boraca, dočim je kod nas dio tih istih Partijaša i  partizanskih Boraca  shvaćajući opasnost ako se to dogodi sa Hrvatskom Vojskom devedesetih stvorio zakone za stvaranje mnoštva udruga kojima će lakše upravljati devizom „podjeli pa vladaj“.  Shvatili su , ako hrvatski branitelji nakon rata preuzmu politiku i stvore jedinstvenu politčku snagu kao alat nastavka boja protiv neprijatelja hrvatske državepo principu  kao što su to oni učinili nakon drugog svjetskog rata,   onda nema više srpa ni čekića niti njih  „Partizanskih prvoboraca“ . Eto,  dragi moji subranitelji tako to ja vidim,  partizani i komunisti u ovoj zemlji imaju jednu „boračku“ udrugu a mi Hrvatski Branitelji   preko 1300 braniteljskih, zašto? Zato što su to oni tako htjeli a Vi  dragi predsjednici raznoraznih Udruga na tu ponudu  nasjeli.  Logikom stvari danas gotovo dvadeset godina nakon rata došlo je do stanja da više  u hrvatskom društvu vrijedi jedan Partizan iz drugog svjetskog rata nego jedan  predsjednik braniteljske udruge bilo koje vrste, fele ili naziva.... ne slažete se sa mojim viđenjem?  
mi i naši državotvorni Hrvati. Kod njih je „boračka organizacija“ nastala iz političke, znanog nam Saveza Komunista

 Da Vam argumentiram...


Oni vladaju Hrvatskom od njenog stvaranja, Oni kroje zakone i pravila igre kroz one „naše“ koje su prigrlili u svoje redove i i kojima dopuštaju da za sitne škude ili dodjeljene im poslove budu dio te vladajuće  kastete  da u svim oblicima i razinama vlasti bilo koje političke opcije imaju kao nekakvu  ulogu. No ne zaboravimo da  oni Partizani i Jugofili i dalje drže Srp i Čekić u svojim rukama i to na način da  su im  lijevoj političkoj  „ruci“ kao  srp pri tome milsim  na  SKH-SDP i satelite a u desnoj drže Čekić pri tome svakako mislim na HDZ i satelite...a mi koji se ne uklapamo u taj sustav vrijednosti  mi se nalazaimo između njih, između srpa i čekića zajedno sa našim narodom. Mnogi  koji ne promišljaju svojom glavom i koji su  vojnici stranaka će odmah i iz prve skočiti na  stražnje noge na ovu moju formulaciju čuvajući i štiteći boje svoje majčice stranke ili partije bez koje bi bili nitko i ništa. No to je njihovo pravo, kao što je i moje da  mislim što osjećam, govorim što mislim i pišem o čemu govorim i na kraju činim. I dok tako podjeljeni hrvatski branitelji ne vide  nam  dolazi kraj kao braniteljskoj populaciji ali  i naciji, i dok nas naši predsjednici Udruga ali političkih stranaka sve više „odnarođuju“ i udaljuju od naroda Hrvatskoga svojim postupcima i samodostatnošću, i dok udruge branitelja  danas ne brane nikoga i ništa a posebice ne državu, obitelj jednom riječju hrvatsku već se povode i podčinjuju političkim  organizacijama koje ih zato materijalno nagrađuju kad dođu na vlast. Ne shvaćaju da postajemo i sami neprijatelji vlastitom narodu svojim narcisoizmom, napoleonizmom i samoljubljem kao „Predsjednici“  tamo neke Udruge  koja sisa novac iz proračuna svaka na svoju stranu a da niti jedna ne može utjecati na unaprijeđenje života i mijene hrvatske i hrvaskog naroda.

I Na samom kraju za nekoliko godina kada aktualne političke elite, stranke, strančice, Udruge i Udrugice ne budu više postojale jer  neće moći postojati, jer će biti asimilirane u EU.ropske stranke ili ugašene po sili zakona i snose odgovornost jer a doveli su do ovoga stanja .  Neće postojati jer oni koji kroje politiku ove zemlje znaju i svjesni su da će nova globalna EU.ropska unija to ukinuti te da će samo za njih POLITIČKE POSLUŠNIKE  kao izvrišitelje te politke  biti mjesta uz novi EU.ustroj, ta i takva polkitka ili politike u Hrvatskoj i u EU polako ali sigurno ubija hrvatskog branitelja jer u EU  ta formulacija Hrvatski Branitelj  ne postoji niti  kao izričaj ali niti kao proračunska stavka o kojoj nam Domovina  Hrvatska ovisi. Što će tada kao izgovor biti istaknutim pojedincima, generalima, pjevačima, gluimcima i polkitčarima ? Koji nisu a mogli su ujediniti hrvatsko biće.


Stoga drage sestre i braćo po oružju, ukoliko se ne ujedini hrvatsko biće i ne stvori platformu koja će za zadaću imati čuvati hrvatske a ne tuđinske vrijednsoti nema spasa niti narodu, niti državi a samim time niti hrvatskim braniteljima, nas će doduše dohvatiti posljednje.  Hrvatski su narod već okovali, iz kuća iselili, porobili a što činite Vi   VELIKE DOMOLJUBNE BRANITELJSKE UDRUGE osim što u ovom trenutku ispunjavate formulare za dodjelu sredstava iz državnog, gradskog ili općinskog  proračuna  u kojima samo za Vas ima kruha i igara a narod iz kojeg smo iznjedrili za koji  smo se i borili zbog Vaše suradnje sa političarima i politikama  strijepi za  budućnost svoje djece, gladan, bez posla i  porobljen....


Probudite se, ujedinimo se i mi Hrvatski Branitelji postanimo Branitelji Hrvatske, oduprimo se  dosadašnjim politikama i političarima, provedimo Lustraciju, ukinimo aboliciju, presudimo tajkunima,ratnim  profiterima i dezerterima....samo tako ćemo opravdati pred našim precima ali i potomcima časni naziv Hrvatski Branitelj...

„ U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga „

Hrvatski Viteški Red  Čuvari Domovine – Pokret Ustanici
                        Mario Maks Slaviček
                                Koordinator
Nema komentara:

Objavi komentar