subota, 27. rujna 2014.

„ Čujete li plače naša mati , suze lije zbog Hrvatskog jala“....Kako bih Vas uveo u svoju glavu i način promišljanja koji je po prirodi vojnika sistematičan, propitkivajući i anlitičan te podgrijavan sa onom dobrom,  zdravom dozom pranoje koja u slučajevima opasnosti po bližnje i sebe čuva živu glavu...a Vi ste moj narode Hrvatski moji bližnji. Pokušat ću pojasniti moje viđenje  svega što se zbiva ovih dana i što ponovo ulijeva nadu mojoj Hrvatskoj.

E,  vidite dobri  moji Hrvati, poradi toga načina promišljanja  kao i mnogo puta do sada, stječem mnoštvo protivnika i neprijatelja, i to držim za dobro. Vrijednost čovjekova  rada  i zalaganja  bolje se procjeni po broju neprijatelja nego broju prijatelja, iskustvo to i povijest dokazuju. Prijatelji Vas kad tada napuste ali neprijatelji su uvijek tu oko Vas. 

Promišljam svojeglavo i može se kazati suprotno  promišljanju mnoštva kojim se na ovaj ili onaj način manipulira. Zbog toga promišljanja u prvi mah mnogi me drže negativnom osobom i protivnikom ideje mase ili kako politički manipulatori vole kazati drže me anti-protivnim prosudbama i volji  većine. Bilo je tako i kada sam napisao pismo generalima nakon osolobađajuće presude, bit će i sada dok ovo svoje promišljanje pišem i argumentiram,  bit će uvijek dok budem drugačiji od večine  koji ne misle svojom glavom. Bogu hvala na toj različitosti  u doživljavanju ljudi i svijeta oko sebe kao  i križevima koji idu uz nju....moju tvrdoglavost i dosljednost u promišljanu.
                                    
Desetljećima se prema Domovini političari, politčke nabiguzice, poltroni i interesđije kojima je
važnija osobna dobit, sinekure i  moć ponašaju kao da je moja Domovina, namjerno kažem moja a ne njihova obična trgovina. Kupuju, prodaju oduzimaju al` ništa ne dodaju.  Udružuju sebe i svoje a zadužuju mene i moje. A  sve to zbog vrlo jednostavne formule koja  od postanka Hrvatskoga imena na prostorima hrvatske zemlje   dijeli hrvatski narod. Formule koja je već i vrapcima znana  „Divide et impera“  PODJELI PA VLADAJ.

No, u  hrvata ima još jedan vrlo moćan sastojak koji ako ga znadete rabiti pravovremeno, može ići na ruku svih onih koji su protiv svega Hrvatskoga, a taj sastojak ili u ovom slučaju  nepoznanica u budućim izbornim formulama i političkim kombinacijama  je zasigurno sveprisutni, povijesno dokazani  i danas svakodnevno viđen HRVATSKI JAL.

Na tu komponentu, sastojak i nepoznanicu u izbornim igrama računaju svi oni koji žele vlast nad zemljom i narodom...

Stoga sve ovo promišljanje i saznanje  meni daje sasvim drugačiju sliku i promišljanje o predstojećem referendumu....


HOĆEMO LI NAKON REFERENDUMA IMATI BOLJI IZBORNI SUSTAV ?!?

Mnogi misle da hoćemo, no osobno držim da je to malo vjerovatno, no ipak će biti napravljeni pomaci iako ne onako kako si mi kao narod i birači zamišljamo. Zašto tako promišljam,  ponajprije zbog onoga što sam rekao i napisao  ranije  u ovom mom promišljanju. Kako bih pojednostavnio stvari reči ću ih  jednom narodnom izrekom....

„Sladoled se liže zbog slasti,  guzica zbog vlasti...“

A sada ću to pokušati podrobnije pojasniti  vežući se opet na neke povijesne činjenice poput Hrvatskoga Jala. Idemo redom i slijedom.


NA REFERENDUM SE TREBA I MORA IZAĆI jer time čuvate najveću svetinju demokracije, volju naroda, svoju volju i odluku, mogućnost biranja i odlučivanja.  Kako sam rekao u početku ovoga moga osvrta na stanje stvari vidim u nekim dijelovima referenduma i zamke koje nam kasnije mogu biti štetne  kao naciji te  na korist onima protiv kojih se referendum osmislio i pokrenuo.  Stvari koje bi se mom narodu Hravatskome mogle obiti o glavu.

A evo zašto tako mislim,  držim da je osnovna poluga kako  bi sve točke referenduma bile  u budućnosti na dobrobit hrvatske, hrvatskih političkih ideja i političkih snaga po meni je ZAJEDNIŠTVO! No ima li ga u nas Hrvata danas? Po meni, nema ili je nedovoljno...

Druga je nužnost kako bi referendum kada postane zakonom uspio  potiskivanje i uništavanje HRVATSKOG JALA....bez uzimanja u obzir ova dva ključna elementa  postoji niz opasnosti po budućnost Hrvata i Hrvatske u tom novom zakonu koji će iznjedriti referendum.

Prvo: Treba naravno donijeti zakon i mogućnost birati izravno imenom i prezimenom  predstavnike u sve razine vlasti,  u tome nema spora. No, ne mislite li da će dosadašnji stranački prvaci kad budu slagali stranačke liste posložiti ih i postaviti po sebi i svojoj  viziji, svojoj politici odane ljude? Ljude koji će i dalje izvršavati odluke stranačkog vodstva i stranačke politike bez obzira što ste ih birali imenom, zapamtite da ih predlaže stranka , odnosno čelnik ili čelništvo stranke?  To znači da su odgovorniji svojoj stranci i čelnicima  nego Vama koji ih birate, jer bez tih stranaka i čelnika ne bi bili u poziciji biti birani zar ne? Kome će oni iako dobiju večinu Vaših glasova biti odani? Stranci, stranačkom šefu ili Vama biračima? Što se mijenja?  Držim da bi bolji filter bila unutarstarnačka lustracija koja bi dovela nove ljude a ne stari kadar, to bi značilu promjenu politika prema narodu i zemlji a to je najvažnije. Odnos prema Hrvatskoj.

Drugo: Predloženi Izborni prag  od 3 % je primamljiva ponuda na koju će se  zalijepiti mnoštvo onih koji u politici vide svoj kruh svagdašnji i koji misle, ali samo misle da su u stanju proći taj pragno  na kraju završe na 0,3% postotku. Postotku  koji se kasnije sukladno D`hontovoj metodi pripisuju vodećima na izbornoj ljestvici „velikim igračima“. Dakle što se mijenja? U nas Hrvata znači (a to mi iskustvo kazuje) da će svaki "politički amater" gladan FOTELJE i njegova strančica sami jurišati po ta možebitna 3% glasova a neće kao što rekoh dobiti nit 0,1%, -0,3 %. Ali će zato  time biti razbijen korpus desnice, to naravno ide svakako u korist tzv. Velikih stranaka koje imaju svoj stalni birački  stroj. I što će se promjeniti ako uđu dvije tri strančice sa po 1 ili 2 zastupnika? Zbivat će se opet trgovina mandatima, našim glasovima zbog mentaliteta političara  i hrvatskoga jala.  Zasigurno će  „mali“ prigrliti  „velike“ kad zasjednu u fotelju da bi bili u vladi ili ministri ili pomoćnici. A nama biračima  opet ostaje vladanje dvopartijskog sustava SDP/HDZ. Nije li tako i danas? Nisu li već viđene neprirodne i gotovo ideološki  nemoguće koalicije samo da bi političari imali foltelju uz koju ide debela plaća?

Treće: Zakonsko spriječavanje  predizbornih kolaicija  koje bi se donijelo novim zakonom  koji se želi uvesti ovim referendumom ide na ruku komu?  Lijevim, Desnima, Malim ili Velikim? Novim ili starim političkim snagama? Ako je znano da HDZ i SDP imaju svoje stalne glasače i određen postotak biračkoga tijela njima ne smeta nekoaliranje prije izbora, a poslije opet može  trgovina sa svim i svakim. Po meni,  ova odredba će spriječiti stvaranje novih, zdravih  snaga i to opet zbog hrvatskoga jala.Pokazalo se kako  neće niti jedan (barem za sada)  stranački predsjednik „Napoleon“ ugasiti svoju stranku i povesti ljude u novu, jedinstvenu, sa novim imenom  sastavljenom od različitih manjih ili većih stranaka tzv. Desnice.  Dokaz tomu je i Savez za Hrvatsku koji to za sada nije uspio, Već je skupina stranaka u predizbornoj  koaliciji i entitet sastavljen od različitih stranaka sa ciljem okrupnjavanja određene politčke ideje. No Savez za Hrvatsku nije jedna jedinstvena stranka za sada i u tome isto leži opasnost hrvatskoga jala koji je baš ovih dana pokušao razbiti i taj pokušaj ujedinjavanja onih koji se ne slažu sa dosadašnjim politkama „Velikih igrača“. Igrača koji su ovu zemlju upropastili na ovaj ili onaj način. Držim da ovom odrednicom ubuduće niti ovakovo  okupljanje poput Saveza neće biti moguće, odnosno bit će onemogućeno zbog praga od 3% na koji će svatko sam nastojati jurišati, držeći da je bolji, pametniji, zaslužniji ili ljepši od ostalih. I sve to da ponovim zbog činjenice  što nije u obzir uzet ljudski faktor i Hrvatski Jal.

ZAKLJUČAK:

TREBA SE I MORA IZAĆI NA REFERENDUM ali i na sve izbore, jer time odlučujete o svojoj sudbini i sudboni svoje zemlje. Ne izlazeči na izbore  činite usulugu onima za koje držite da nisu vrijedni vašeg glasa a oni će raditi suprotno vašim težnjama slijedeće četiri godine. Izađite i zaokružite ako imate koga, ako nemate prekrižite na slijedećim izborima čitav listić i to će biti pokzatelj Vašeg izbora ali i stava,Vjerujte više im je zabrinjavajuće kad bi bilo 30% nevažećih listića, umjesto 30-40% neizašlih....jer neizašli su nevažni i kasnije ne postoje....za političare. Sadašnji mentalitet birača ide im na ruku, birači hrvatske svojim političkim stavovima uglavnom podupiru dvije opcije crvenu ili plavu, a i tu se djeli nekih  30-60% , kako kojima i kako kada, ovisno o unutostranačkom ustroju i ponašanju stranaka prema svojim članovima kao  i namirivanjem  osobnih aspiracija i potreba tih istih članova od kojih dobivaju najveći broj glasova. U ovim okolnostima po ovom referendumu  i pitanjima koje on   predlaže kao budući zakon MOJ JE OSOBNI STAV kako se bojim da će zbog nas samih i naše inertnosti  spram politike  budući zakon ići na ruku dosadašnjim političkim elitama. Bez Lustracije nema napretka niti na ovom polju,  prije svega unutarstranačkih Lustracija pa onda  one sveobuhvatne.

Kad bismo hipotetički uvrstili još jedno ili dva referendumska pitanje među ova već postavljena koja bi glasilo otprilike ovako.“ Želite li da budući saborski, županijski, gradski i općinski  zastupnici izabrani na izborima svoj posao obavljaju kao časnu volontersku dužnost u korist općeg dobra  Hrvatske države i naroda, te da im  eventualna najveća financijska naknada ne smije biti veća od prosječne plaće u RH?“ 

A kao drugo „ Želite li da u zakon bude uvrštena odredba kako saborski zastupnici mogu biti birani najviše dva puta?“ Čime bi se spriječilo da netko doživotno živi od saborske plaće,  politička slika hrvatske bila puno drugačija i  jasnija.  No to je samo moj prijedlog.

 Bilo kako bilo ako ja budem u krivu moj grijeh i moja sramota, ako je ova moja  prosudba kriva bit će tim  manja šteta za Hrvatsku, no pokaže li se da sam u ovoj svojoj prosudbi u pravu, teško mom narodu i Domovini u buduće.  

Valja izaći i dati potpis referendumu jer  i to je početak razbijanja dvostranačja ili dvopartijskog sustava u Hrvatskoj, a sve ono što je protiv drugova iz komiteta, bili oni crveni, plavi,žuti, zeleni ili naranđasti za mene je dobro i za Hrvatsku je napredak.

IZAĐI NA REFERENDUM, NA IZBORE I  (IZ)BORI SE !

„U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga“

ZA DOM SPREMNI !

       Mario Maks Slaviček
H.V.R Čuvaru Domovine-  UstaniciNema komentara:

Objavi komentar