ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

„POLITIKA“D.O.O


Jeste li svjesni kako je nastala tvrtka koja upravlja našim svakodnevnim životima , društvo sa ograničenom odgovornošću i kako našim životima  putem nje upravlja(ju) politika i politički menadžeri....?
Tvrtka
Naziv:   VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Puno ime:
Pravni oblik:
Adresa:               Trg Sv. Marka 2
Pošta:  10000 Zagreb
MBS:
OIB:       64434885131
url:         http://www.vlada.hr
primarna djelatnost:     84.11 - Opće djelatnosti javne uprave



Kad biste upitali naše stare po slavonskim selima šta je to politika, iz topa bi Vam stare majke odmahujuću glavom,namještajući maramu kazale „ Man` se toga sinko „pulitika“ ti je kurba, u tu ti pulitiku iđu oni koji ne znadu ništa radit...“

I to  bi bila gorka istina tu kod nas u napaćenoj zemlji Hrvatskoj u kojoj svega ima osim sposobnih političara i zdrave pameti.....

Al` hajdemo redom...

U posljednjih 15-20 godina politika je postala najunosniji  posao , „business“ u kojem se najviše novca okreće, u kojem  se ništa ne stvara a dobivaju najveće plaće,benificije i sinekure.  I čim tako politika više nije stvaralačka ideja nego  skup praznih riječi, mrtvih slova na papiru o kojima Vam zbore oni  koji gotovo da nikada u životu ništa nisu sami stvorili, proizveli ili pak zavrijedili svojim radom u nekom  realnom sektoru, ona posta je roba a svaka roba ima svoju kupovnu i prodajnu cijenu. Politka se u Hrvatskoj ponajviše plaća valutom zvanom škude..Judine škude.

U početku bijaše riječ...riječ je Gospodnja, A onda Bog započe stvaranje....

I u politici u početku bijaše riječ, zove se „Predizborno obećanje“ i u mom životu od kada sam postao politički svjestan i savjestan sve uglavnom ostaje na tome Pred-izbornom obećanju, nakon izbora više sa Vama ne kontaktiraju, niti Vas treabaju oni koji su Vam sa  malih ekrana, radio postaja, raznih skupova izricali  ta i takva pred-izborna obećanja jer predizborni folklor je prošao, oni su dobili ono što su trebali. Dobili su Vašu ovlast kako bi svakodnevno upravljali Vašim živoimna o Vašem trošku....i tako četiri duge godine... Do njih se više ne može doći i upitati ih „ Hej ! halo gospodine ! Što je sa onim što ste nam obećali, znate onomad dok ste nas vabili neka glasujemo za Vas i vašu stranku, jer rekli ste da će nam biti bolje....nama nije bolje pa eto da Vas pitamo kad ćete izvršiti obećano...“  Ne, ne  dragi moji kad prođe predizborni folklor i kad dobiju (uglavnom na obmanu i prijevaru) ono što im treba: Vaše povjerenje i glas, do njih se više ne može doći...

Između Vas i njih su saborske straže, tjelohranitelji a ako im poželite javno i grupno postaviti gdje god pitanje ispred zgrada u kojima stoluju „Radeći“ za Vaše bolje sutra onda između Vas i njih stoje kordoni policijskih snaga.


Zaboravili ste kako oni žive od  legalnih, legitimnih ozakonjenih obmana i prijevara koristeći se tvrtkom, firmom  „ Plitika“d.o.o u kojoj oni vladaju a Vi joj služite. U kojoj oni za svoj dobrostojeći život od Vas bivaju plaćeni, a Vi što Vi imate od toga?  Razmislite stoga kome ćete dati svoje povjerenje svoj glas...Izreka kaže : „ Prevari me jednom tvoja sramota, prevari me dvaput sramota je moja“...na to mogu samo reći . „Sram nas bilo“.


U politici sve započinje riječju, obećanjem, načelima , programima u koje se kunu kako će baš Vama  njihova obećanja,programi unaprijediti i poboljšati svakodnevni život....No nakon toga iskutvo mi je pokazalo nema stvaranja. Postoje samo međustranačke trgovine, prepucavanja, zaduživanja, jalove rasprave, promašene investicije, dizanje kredita u Vaše ime, skupi automobili, duboki tepisi, besplatan život za političke menadžere, „obećanoviće“ koji slatkim riječima, lažnim obećanjima govoreći Vam ono što želite čuti,  crpe i iskorištavaju Vaše živote kako bi oni živjeli ponajbolje, na visokoj nozi, elitistički bez osjećaja pripadnosti kako su nekada i sami bili Vi, kako su bili narod.

I dok  su oni tako osnovali svou tvrtku „Politika“ d.o.o, tvrtku koja se bavi proizvodnjom obećanja, obmana, pronevjera, dugova . Tvrtkom koja upravlja svakim trenutkom Vašeg života krojeći zakone, uredbe, naputke kojima štite svoje pozicije unutar institucija kojima upravljaju, institucija zbirnog naziva Republika Hrvatska. I ne, neka ne bude zablude oni ne upravljau državom, jer države nema. U državi, posebice nacionalnoj ti i takvi ne bi  bili to što jesu , državu se voli, vodi, njeguje i čuva...za nju se diše, za nju se gine. To čine svi oni koji drže do svoga imena, imena svojh predaka i imena svoje države. Držva ste Vi, oni Vama ne upravljaju, oni Vas obmanjuju, lažu i Varaju....i tako ostaju, i tako opstaju.


Svojim su lažima opetovanim obmanama, neispunjenim obećanjima, šupljim retorikama, praznim pamfletima i jalovim programima zgadili javne posle svim mladim ljudima. Svima onima koji bu činili, radili, trsili se i trudili ne obećavati  nego raditi. Onima koij narodu neće govoriti  ono što želi čuti, već ono što po isitni  stoji.

U tom začaranom  krugu pred-izbornih mijena zure ista lica i ista imena.



Zato dobri moj i pošteni puče promislite dobro što Vam želim reči...

Sad valjda znate kome glas svoj dati, i po  Božjoj volji i savjesti svojoj uzmite „Penkalo“   i glasujte tako, završite slučaj nek  potezom Vašim   odlete u stečaj....





IZAĐITE NA IZBORE !   IZAĐITE  I  (IZ)BORITE SE !


BOG I HRVATI – ZA DOM SPREMNI !

„ U mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga „

H.V.R ČUVARI DOMOVINE – USTANICI


Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar