nedjelja, 26. travnja 2015.

KOLINDA , "KOKOŠARI" I KOHABITACIJA...

KOLINDA , "KOKOŠARI" I KOHABITACIJA...

I taman kad sam pomislio kako nam novoizabrana predsjednica radi dobar posao, kad se ponadah kako će krenuti na pokretanje priprema za lustriranje i ukidanje abolicije koju isto tako sramežljivo tu i tamo najavljuje njen dojučerašnji stranački šef Tomislav, dobih šamar u pol` gostione. Iako su "Hrvatski mediji" i Ured predsjedni(ce)ka sramežljivo izbjegli obajviti "slikovanje" i rukovanje prelijepe nam i po NATO-vim standarima obučene, indoktrinirane i obrazovane predsjednice sa "čelnicima" Pupovcem i Stanimirovićem...što reči ? Osobno procjenjujem kako nam PHP (Prva Hrvatska Predsjednica) ide putem izjednačavanja i ponovne pomirbe...Mnogi misle kako je to mudro....osobno  mislim kako nam je to omča oko vrata nametnuta od njenih dojučerašnjih mentora. Stoga kazujem slijedeće: Neka ne bude zabune i glupavih objašnjenja kako se predsjednica sastala sa stranačkim čelnicima, ona se na slici koju vidjeh po mome skromnom sudu sastala i rukovala sa (stranačkim) Četnicima.Da ne bude zablude i spinova svaki hrvatski domoljub znade tko su ova dvojica ili možda predsjednica Kolinda ne zna...

Pružiti ruku agresoru koji i dan danas radi protiv Hrvatske i Hrvata što to govori, diplomacija,
mudrost, politika ?...Neka oni nazovu to kako hoće, za mene to nije ništa drugo nego podilaženje i da budem otvoren izdaja svih onih koji su izginuli od snaga kojima su ova dvojica bila politički i vojno nadređeni...a Vi sada dragi moji HDZ-ovci udrite po meni... Odlazak same predsjednice u Jasenovac je mudra odluka zavisno od koje loze potječeš, kojih si gena i koja te kućna politika odgajala. Odličan je potez i pokroviteljstvo nad Bleiburgom kako bi se "izniveliralo" stanje stvari...No bilo bi mudrije doći i na Bleiburg nakon Jasenovca.  jer žrtve su žrtve i prema njima se treba ponašati jednako "diple" na sva usta Goldsteini,Teršeličke,Pusići i Pusičke i slični im novohrvatski "Pravdenici".

Procjenjujem kako ova vrst političkog i osobnog ponašanja može biti opisana onom starom narodnom " Sa svima dobro, s nikim iskreno". Čini se kako su strane sile i silnice prvo podržavale dolazak komunista i "kukuriku" kokošara na vlast kako bi nam uvaljali rodne ideologije, LGBTQ zakone i sve slične stvari putem njih,  a kasnije planirano isto tako instaliraju "novu snagu" i novo lice u liku KGK putem koje će zatvoriti poglavlje "regiona" i "Balkana" pomiriti i poravnati stvari koje su im izmakle kontroli za vrijeme Prvog hrvastkog Predsjednika dr. Tuđmana koji ih je potkraj života prokužio i prozivao.

No to je samo moje promišljanje i prosudba i dao Bog kako sam u krivu, jer ako sam ja u krivu manja je šteta za Hrvatsku i hrvatski narod.

HNES Osudio Pupovca
Bilo kako bilo, mnoge su stvari nejasne. Recimo učeni ljudi koji su iz petnih žila podupirali predsjednicu Kolndu iz redova HNES-a (Hrvatskog Nacionalnog Etičkog Sudišta) dobili su prijemom Pupovca i Stanimirovića kod predsjednice jači šamar nego ja sam. Naime HNES je osudio Pupovca a Kolinda mu puža ruku pomirenja, normalan čovjek se pita tko tu koga j**e...

Da bi stvari bile zanimljivije, nedavno je izabarano novo vodstvo HND-a (Hrvatskog Novinarskog društva) u kojem je na mjesto dopredsjednice istog,  izabrana pogodite tko? Ni manje ni više nego supruga ranije spomenutog velikog "hrvatskog" političara, "humaniste", konvertita i etno-biznismena.Koga drugoga doli Milorada Pupovca. Ovo će zasigurno doprinijeti slobodi novnarstva, posebice onoga koji piše o Hrvatskim isitnama,povijesnim  i stvarnim događajima zar ne?

Kao kruna svega kokošarska Kukuriku koalicija i njen prvi kokot Zoran trči širom hrvatske i čeprka kako bi ščeprkao gdje koji glas da ostane i opstane u politici, ne obazirući se pri tome kako je pogazio sve u što se prije nego li je izbabran kleo.

Troprstići u svim strukturama, a povrh svega....u liku kokošara,političara i pojedinih novinara.

Da stvari budu bolnije prvi kamatar, "deložator" i utjerivač dugova Hanžeković je postao vlasikom EPH koji će mom hrvatskom puku kroz tiskane i ine medije sve to objasniti,uljepšati i prikazati kako tako treba biti..E moj narode.

Nema tko čuvati ni Rod ni Dom, sudačka kasta bi trebala ali nije, ona je čak ukinula temelj demokracije, Referendum i pravo glasa u čije ime i za čiju korist saznat će se kad-tad...

Sve se izokrenulo, izvitoperilo i okrenulo protiv slobode, samostalnosti hrvatskog čovjeka i države, zašto? Zato jer narod šuti, podijeljen izmanipuliran pogrješno i griješno bira,  od dva zla manjeg ili večeg izabire za se zlo.

Tako se promjenila i ona davna časna Napoleonova "Dajte mi 100.000 vojnika Hrvata i osvojit ću svijet" jednom novom izrekom koja kaže " Dajte mi 100 korumpiranih političara porazit ću,poniziti,porobiti i pokoriti Napoleonovih 100.000 i još 4.5 milijuna Hrvata.."



Spomenuo sam u naslovu KOHABITACIJU ako netko ne zna što znači pojasnit ću, jer držim kako sve ovo što se oko nas u društveno političkom životu ide prema tome.

Kohabitacija je izraz koji se u politici upotrebljava za situacije kada zvršnu vlast u nekoj državi dijele pojedinci, grupe ili političke stranke koje predstavljaju tradicionalne suparnike, odnosno koji su oštro ideološki, interesno ili na neki drugi način suprotstavljeni. Kohabitacija se od velike koalicije razlikuje po tome što nije posljedica koalicijskog sporazuma, nego rezultat redovnog, odnosno normalnog ustavno-političkog procesa u nekoj državi, odnosnoizbora. Kohabitacija se također razlikuje od dvovlašća s obzirom da dvije strane temeljem ustava imaju relativno jasno definirane ovlasti koje priznaju jedna drugoj, te su prisiljene "živjeti zajedno" (latinski:cohabitatio).

Držim kako ste upoznati kako su sve dosadašnje političke opcije SDPHDZ koje su obnašale i obnašaju vlast bile sa spomenutim antodržavnim i agresorskim političkim elementima u kohabitaciji čak i u koliciji na državnoj i lokalnim razinama.

Ostaje nam sestre i braćo Hrvatice i Hrvat da mi sami čuvamo svoje jer, mi smo jedini ČUVARI DOMOVINE mi koji smo bili im jesmo ZA DOM SPREMNI !

" U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga "

U ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE- Pokreta USTANICI


                              Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar