ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

PROKLETSTVO POMIRBE...

" Mirite se braćo moja mila, poručuje Velebita Vila....! "

Što nam je donijela pomirba?

Jedni će kazati omogućila je pomirba stvaranje Hrvatske: Možda u određenom po meni manjem dijelu povijesnih okolnosti. No što kao posljedicu ima u svom nastavku do danas ali i ubuduće ta i takva pomirba? Nije li pomirba ostavila i očuvala drugove iz komiteta koji su tu pomirbu masno naplatili, kako materijalno tako i politički? Nije li ta pomirba kao posljedicu iznjedrila činjenicu kako su u 99% slučajeva oni koji su 70 godina krivcima za sva zla protiv Hrvata postali tajkunima i vlasnicima hrvatskih dobara te krojači ustava, politike i života u novoj, Lijepoj Našoj koja je u stvari više njihova i njihove djece ? Nije li ta pomirba u konačnici kriminalizirala upravo politiku i samog tvorca sebe same dr. Franju Tuđmana kroz provođenje detuđmanizacije od strane onih s kojima smo se pomirili ? Nije li ta pomirba uzrok svih današnjih nedaća hrvastkoga puka? Nije li ta pomirba dovela umjesto do deudbašizacije i dekomunizacije hrvastke u stvari do dehrvatizacije na način da su ešaloni staroga kadra drugova iz komiteta pozivajući se na pomirbu zaštitili krvnike Hrvatske i Hrvata. Krvnike i političke protivnike Hrvatske koji su cijelo vrijeme trajanja pomirbe jačali i stvarali nove antihrvastke političke i ine snage sa ciljem dehrvatizacije, regionalizacije i u konačnici gubitka nezavisnosti kojoj smo tolika stoljeća težili?

Nije li pomirba pokrenula detuđmanizaciju koja je uzrokovala denacionalizaciju i
dehrvatizaciju ? Nije li ta denacionalizacija i detuđmanizacija 2000-te kao posljedicu imala i ima revanšizam drugova iz komiteta i ponovno rastakanje hrvatske povijesti, države i državotvornosti? Nije li pomirba bila temelj koji je omogućio i osmislio aboliciju nad novijim agresorima na Hrvatsku a u osto vrijeme ta je pomirba onemogućila i Lustarciju.

Nije li slijed stanja stvari slijedeći : Pomirba = denacionalizacija+privatizacija + abolicija– dekomunizacija + detuđmanizacija – Lustracija – deudbašizacija jednako = Gubitak hrvastkog gospodarskog, medijskog, povjesnog i političkog integriteta i suvereniteta, što kao posljedicu ima povratak na vlast pojedinaca i grupacija kojima nije u interesu boljitak i opstojnost hrvatskog naroda i države.

Nije li činjenica kako u hrvatksoj vlada oligarhija tajkuna čiji su očevi opstali i ostali upravo zbog i zahvaljujući pomirbi koju je pokrenuo i zagovarao jedan od onih koji i sam bio jedan od njih bivši drug iz Komiteta? Nije li činjenica kako su u Hrvatskoj prepisani Jugoslavenski zakoni te donošeni novi koji su zaštitili u najvećoj mjeri upravo one koji su kroz pomirbu i ne-lustraciju opljačkali i devastirali hrvatsku naciju?

Nije li ta paušalna pomirba bez lustacije stvorila sjeme razdora i onaj stari jaz među genetskim i političkim hrvatima? Nije li pomirba temelj na kojem su oni s kojima smo se pomirili nastavili svoju antihrvatsku djelatnost na svim poljima života Hrvatske?

Nisu li ti s kojima smo se pomirili danas najžešći protivnici svega sa predznakom H? Nisu li oni ti koji mijenjaju istinu o Domovinskom obrambenom ratu te samoj modernoj Hrvatskoj i njenim utemeljiteljima te velikosrpskoj agresiji, šireći laži i nesitine kao što su to činili više od 70 godina o prvoj Nezavisnoj Državi Hrvastkoj i njenim utemeljiteljima?

Kad si sami odgovrorite u sebi na ova pitanja samo će se se iznjedriti jedno novo pitanje, pitanje na koje i danas tražim odgovor, a to pitanje glasi:

Kako je moguće da smo oprostili i pomirili se sa krvnicima Hrvastke i Hrvata od 40-tih i 90-tih a nismo se u stanju pomiriti i ujediniti sa stvarateljima Hrvastke i Hrvata 40-tih i 90-tih? Kako je moguće da se tako lako kao narod odričemo povijesnih događaja, pokliča, stijegova i velikana u ime i za korist Partizana ?

I zato braćo i sestre imajte na umu kad Vam netko kaže da je Hrvat, ne uzimajte to zdravo za gotovo jer morate znati da ono od čega ste nastali zavisi od genetike a u što ćete se pretvoriti zavisi od politike. Mnogima je genetiku uništila poltika. Sjetite se što naši stari kažu " Lako ti je prepoznat Hrvata, krunica mu uvik oko vrata"

U tom duhu ne zaboravite, mi jesmo u ime Hrvatske oprostili "njima" i pomirili se s "njima" no "oni" nikada nisu, niti neće oprostiti i pomiriti sa nama zbog što smo stvorili Hrvatsku iako Sava nije krenula teći uzvodno kako im je zborio njihov idol i drug Maršal.

Kad kažem "oni"mislim na drugove iz Komiteta i njihove podmladak koji niti su genetski niti politički Hrvati a kojih u našoj zemlji ima više no što treba zahvaljujući upravo nesretnoj POMIRBI .



" U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga"


U ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE-Pokret Ustanici
                                 Mario Maks Slaviček






Nema komentara:

Objavi komentar