petak, 24. srpnja 2015.

DUH PREDAKA



I dok širom Lijepe Naše vlada kriza, posebice ona materijalnakoja se  se po mom skromnom sudu lako može riještiti kad bi bilo volje i zdrave pamet. Pameti, volje, vjere i duha predaka  u onih koji su sebi za posao uzeli ravnati Hrvatskom zemljom i Hrvatskim narodom. Mene unatoč svemu sve više zabrinjava kriza  morala, etike  a ponajviše kriza duha i  vjere. Vjere u Boga, Vjere u svoga i  same sebe.

I dok se opetovano  hrvatski politič(m)ari  u javnom  i medijskom prostoru bore tko će sjesti za vrat ovoj napaćenoj naciji kako bi iz nje iscrpili posljednje vrijednosti i to za svoje osobne potrebe i korist. U isto to doba moj napaćeni Hrvatski narod trpi pod bremenitim vremenima izdaje, prodaje i obezvrjeđivanja svih i svega što su nam preci ostavili u nasljeđe....Moj narod je posegnuo za onom svima znanom, znanom i poslovičnom a prokletom Hrvatskom šutnjom, apatijom i malodušnošću. A  u koje sve to nas  hrvatski politič(m)ari  uvaljuju već dobrih 20 i više ljeta...I to uvijek uspiju na temelju istih obećanja i političkih programa. Na temelju isitih zabluda i prijevara.

Mnogi  izvan Hrvatske cijene hrvatskog čovjeka, naš duh, našu vjeru, našu tradiciju i radišnost. Zašto tomu nije tako u Domovini? Zašto Hrvat ne može u svojoj zemlji, na svome živjeti od znoja ruku svojih već mora iz vlastitog doma Van? Zašto? Pitam sve Vas, pitam i te Hrvatske političmare koje si svakih četiri godinejedne te iste sami natovarimo na vrat, natovarimo si te i takve kako bi na sraskučili, rasprodali, obezvrijedili...Zašto?

Zar zato ato što ne promišljamo? Zato jer im vjerujemo? Zato što o sebi ne brinemo? Zar zato što su oni pametniji od nas ostalih? Zašto pitam sebe i Vas?

Osobno držim da je to zbog toga što smo izgubuili snagu Duha, i zato nemamo još  ljude, još
nemamo čovjeka koji bi ustao kazao DOSTA !  Dosta je više gospodo-drugovi vaših laži obmana i praznih obećanja, laži i obećanja  koje zaboravite odmah nakon izborne noći... A kako se to zbilo da je moj  Hrvatski puk izgubio tu povijesnu snagu Duha?

Ok, razumijem kako koriste medije kako bi nam pobjedili Um i nametnuli svoje svjetonazore i političke programe, a čime su nam porazili Duh? Ima li toga Hrvatskoga Duha naših predaka, naših Kraljeva, naših Banova, naših Knezova, naših vojnika i vojara u nama? Ima li ga u mladeži, u hrvatskih studenata, intelektualaca? Ima li ga u radništva i  seljaštva?  Ima li ga na fakultetima u  školama, ima li ga na selu ili u gradu? Gdje je nestao Duh Hrvata? Duh ratnika, pjesnika, Duh domoljublja?  Duh vjere i Boga...

Jesu li nam baš svima ubili volju, ljubav, Um i dušu Hrvatski politič(m)ari? Mnogima zasigurno jesu..ali ima Hrvata  kojima nisu i nikada neće. Ima u nas Hrvata pojedinaca koji se ne odriču, ne podilaze trenutnim mijenama, političkim dogovorima, trgovinama i raznoraznim nedjelima koja su danas  u Hrvastkoj na snazi.  Stoga ću Vam svima braći i sestre Hrvatice i Hrvati, svima Vama, ali i svim prijateljima i neprijateljima Hrvatske i Hrvata   što i kako vidim vidim kazivati...kom krivo kom pravo.

Kad Vam pobjede Um nastaje bezumlje... i ono vodi ka zlim djelima,bira se i izabire mjesto dobra zlo. Tada to zlo nadjača dobro u Vama. Ipak čak i tada Duh kontrolira Um pa vodi bitku sa bezumljem. Ali kad zavlada u čovjeka malodušnost ili bezdušje onda se nema tko boriti protiv zloče, nema Duše koja se bori protiv protiv loših vijesti i loše savjesti. Bog je dao čovjeku svijest i savjest kako bi imao vlastitu volju te promišljao, ali i razlikovao dobro od zla . No je Bog isto tako u svojoj mudrosti čovjeku dao i dio svoga duha, Dušu kako bi ostao na putu dobra i imao se čime boriti protiv zla...A sve smo to naslijedili od naših predaka. Zato sve možemo izgubiti, i um,tijelo, svijest i savjest...No nikada ne dopustite izgubiti  Duh svoj, svoju Dušu...dokle god dušu i duha u sebi  imate zlo Vas ne može nadjačati niti poraziti.  



Tako ćemo jedino braćo i sestre Hrvatice i Hrvati  prebroditi ova bremenita vremena, oslanjajući se na našu vjeru i Duh naših predaka.... Duh koji se prenosi sa koljeno na koljeno od našeg postanka.

„ U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U desnici Snaga“


BOG I HRVATI-ZA DOM SPREMNI !


U ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE –Pokret USTANICI
                                  Mario Maks Slaviček




Nema komentara:

Objavi komentar