nedjelja, 9. listopada 2016.

Zatajiše Vas braća Vaša....

Zatajiše Vas braća Vaša....
Ali nisam ja, i neću,Ne. Ni tada, ni sada..Nikada.
Stoga zbog Vas se i dalje borim mišlju,perom, riječju i djelom....Zbog Vas i naše vizije Hrvatske.
Kad god me uhvatituga, bol, samoća i razočarenje u politiku, međuljudske odnose u Domovini i spram nje, spram žrtve, sjetim se naše hrvatske Himne. Ona bi nam svima trebala biti smjerokazom u našim stavovima,promišljanjima i djelovanju...Posebice vojnicima i ratnicima, no čini se kako nekima ona to nažalost nije....Što reći na sve ovo našoj braći koje među nama nema? Što reći u ovo doba godine kad se sjetimo najvećih stradanja Hrvatske i Hrvata tih 90-tih? Što reći osim....
Zatajiše i Vas i nas pojedina braća naša po oružju, braća po imenu.Iako pod istim smo rođeni nebom, u zemlji gdje teku Sava, Drava gdje niti Dunav silu ne gubi..U zemlji smo junačkoj miloj, u kojoj bura hrašće vije, stare slave djedovini. Al k`o da nismo od loze iste vidi se danas, što li će sinje more svijetu moći reći? Zar ovako Hrvat svog roda ljubi? Dok mu mrtve grobak krije..Dok mu živo srce bije? Oni koji tako djeluju poput Vas gospodine Klemm, oni pobijaju riječi Hrvatske himne...


Pratim u medijskom prostoru ove nedopustive,neprirodne, nemoralne i bludne događaje vezane za možebitni sastanak pojedinih predstavnika hrvatskih branitelja sa pripadnicima srbijanskih paravojnih,dragovoljačkih postrojbi agresorskih formacija na našu Hrvatsku. Uza sve šuplje riječi i isprazne fraze dotične gospode čujem bjesne jauke, škrgut, zvuk lomljenja kostiju onih koji su platili najveću cijenu hrvatske slobode.
Oni ovo nisu zaslužili, oni za to nisu izginuli. Ne za ovo u što su ovu zemlju njeni izrodi pretvorili, ne za ovakav narod koji se dade od vlastite istine, žrtve i prošlosti pojedinci odnaroditi. Zar ste zaboravili što smo? Tko smo? Od kuda smo i čijeg smo meso kostiju?
Mi smo Hrvati,branitelji....Oni su i hrvatske mrzitelji i njeni rušitelji...od 1102,1914,1918,1945,1970,1990 i još od prije...kom to nije jasno pravi Hrvat nije...
Nekima uistinu nije mjesto biti onima koji su dobili čast i privilegij voditi zemlju,narod ili hrvatske branitelje. Nije im mjesto među nama.


Ne mijenjaju se vremena, već se mijenjaju ljudi i to uvijek na štetu hrvatske i Hrvata. Vode se mnoge
paralelne aktivnosti neprijatelja hrvatske državnosti i opstojnosti, do sada su nositelji tih antihrvatski aktivnosti bili uglavnom ideološki i politički slijednici Orjune,Komunizma no u posljednje vrijeme razvidno je, to postaju i oni koji su se za hrvatsku borili, ali su se o nju kasnije ogriješili i okoristili poput mnogih političara ili se pak osobnim ponašanjem i življenjem kompromitirali i time postali službenicima, agitatorima, podložnicima nasljednika onih koji su se prije, danas ali će i sutra biti protiv vlastite im zemlje i naroda poput pojedinaca nositelja časnog naziva i statusa hrvatskoga branitelja.....


Nije to ništa novo u ovoj napaćenoj hrvatskoj, bivalo je toga u povijesti i prije, a bit će i u buduće sve dotle dok Hrvati opet ne počnu razlikovati dobro od zla, ljude od ne ljudi, istinu od laži, vlastitu prošlost od one nametnute Dok ne počnu poput predaka biti BOGU VJERNI - ZA DOM SPREMNI ! čuvajući, njegujući svoju prošlost kao temelj i nauk za ponašanje u budućnosti.
Ne,ne nasjedajte nametnutoj ideji o zaboravu prošlosti. Ne, ne okrećite se budućnosti dok ne saznate svu istinu o svojoj prošlosti...Narod bez prošlosti nema ni budućnosti...Stoji zapisano u hrvatskom nadgrobnom kamenu, hrvatskom grbu i hrvatskom vojničkom znamenju...
Od čega si stvoren zavisi od genetike, u što ćeš se pretvoriti zavisi od politike kaže izreka...A pokazala je i dokazala povijest Hrvata.


"Ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti, - mi ćemo ga držati".


NE IZJEDNAČUJTE ŽRTVU I AGRESORA !

Ne izjednačujte žrtvu i agresora, ne izjednačujte je niti mišlju niti perom, nit` riječju nit` djelom...
NE,NE i NE ! Svima onima koji u Hrvatskoj kazuju kako treba započeti razgovore između hrvatskih branitelja i srbijanskih vojnih veterana, ne u slučaju kad pojedine udruge ili pojedini pripadnici srbijanske agresorske vojske samo verbalno i fingirano priznaju agresiju,genocid, kulturocid, ekocid i dr. nad hrvatskom i Hrvatima. Već kad tu velikosrpsku agresiju na hrvatsku i hrvate tu agresiju i genocid prizna, potpiše i objavi javno pred svijetom službena srbijanska vlada, srbijanski parlament i SPC i kad plate izravnu i neizravnu ratnu odštetu hrvatskoj koja je nastala tijekom te velikosrpske agresije. Tek i tada, i samo tada bismo mogli reći kako je moguće početi razgovore o poboljšanju dobrosusjedskih odnosa, zajedničkom sjedanju za stol političko-gospodarskih subjekata i na kraju i drugih asocijacija obiju država , pa u konačnici i nakon svega i vojno-veteranskih sa obje strane. Srbijanske veteranske asocijacije sa braniteljskim i veteranskim udrugama iz hrvatske, i u kojima ja zasigurno osobno ne bih bio članom...Sve je to došlo iz projekta zvanog MEMORAMDUM SANU 2 kojeg gospoda koja zagovaraju ovakve stvari nisu pročitali, posebice samozvane vođe svekolike populacije hrvatskih branitelja poput gospodina Jukića i  Klemma..Pa eto neka sve Vas koji ne znaju upoznam i neka sami vide pod koju točku toga Memoranduma ovakva nastojanja gospodina Klemma i njegovog pandana iz Srbije i pokušaji pripadaju...


Drugi memorandum SANU je osmišljen u devet točaka. Izbacio je nasilje i “bitke koje mogu biti i oružane”. Devet točaka drugog memoranduma su:


1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.

2. Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srbske kojem se sudi u Haaškom tribunalu.

3. Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.

4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

5. Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.

6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

7. Pomagati odcjepljenje Republike Srpske.

8. Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srbskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrbsku zajednicu.

9. Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.


Što reći za ljude koji se odreknu i prodaju Hrvatsku prošlost, zbog osobnih materijalnih dobara, prodajući tako Hrvatsku budućnost?


Za mene su takvi mrtvi, nevažni, kao nikad postojali...Stoga kako slika opisuje mnoge koji oko mene nestaju, odumiru,prazne ljušture, punih džepova, praznih srca i duša...Malo je onih koji su dosljedni, čvrsti, malo je onih koji su BOGU VJERNI i ZA DOM SPREMNI ! zato su za mene neprocjenjivi oni koji uistinu jesu u svakom smislu...HRVATI.


U ime:
Hrvatskog Vojničkog  Reda
 ČUVARI DOMOVINE
  Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar