srijeda, 18. listopada 2017.

U jedinjeni D drugovi B ivši A genti opljačkaše Hrvatsku, evo kako...

POLITIČKI  REKET U HRVATSKOJ

Mnogi političari, sudci,gospodarstvenici su ljubitelji bijelog sporta s reketom.
Mnogi su isto tako ljubitelji reketa u bijelim okovratnicima.

Temeljno je pitanje koliko je financijsko-političkih afera koje su iz hrvatske od njenog nastanka do današnjeg dana izvukle preko 600 milijardi kuna produkt i posljedica političkog reketa.Reketa kojim su poduzetnici politički i drugim sredstvima ucjenjivani kako bi plaćali "daću" drugovima iz Komiteta, danas gospodi negdašnjim drugovima,njihovim sinovima,učenicima i sljedbenicima  koji sjede na najvišim instancama političke, zakonodavne,izvršne i sudbene vlasti. Broj afera na državnoj i lokalnoj razini teško je i izbrojati, javnost je već na mnoge zaboravila od financijskog inženjeringa  ranih 90-tih, preko afera katastra i gruntovnice, pa zatim pretvorbe i privatizacije, fondova, radnih naziva Remorker,Spice, Tuneli,Dragulji, HAC,Poštanska Banka,Fimi Media..i neka ne nabrajam dalje a ima ih na stotine možda i tisuće.

Ono što mene zanima i što je razvidno kako su u tim aferama sudjelovali, planirali ih izvršavali visoki državni dužnosnici,direktori javnih državnih tvrtki ili pak privatnih tvrtki koje su imale jako tijesne poslovne veze sa državom i/ili dobivale velika državna sredstva kao poticaje za svoje djelatnosti, ili pak imale prednosti na natječajima koje je raspisivala država, prvenstvo pri naplati potraživanja za razliku od njihovih podizvođača koji su u mnogim slučajevima ostali bez zarađenog novca i propali. Važno je primijetiti kako su se za te i takve poslove, tvrtke i pojedince tijekom eventualnih sudskih procesa, mijenjali zakoni, stvarala vojska pokajnika a onaj posljednji i možda ne čak i najodgovorniji bio bi kažnjen eventualno guljenjem krumpira.

Modeli i metodologija  podsjeća na vremena stare Juge, kada UDB-a u svim državnim tvrtkama ima svoje Ljude ,sigurnjake koji  izvlače novac za njene  potrebe kako službene tako i privatne njenih šefova, agenata, nadzornika itd.

Prvo se nađe već ranije pripremljen "drug" ili "drugarica"  kojoj se dade opcija biti "Poduzetnikom"
koji će vrlo brzo steći kapital jer će mu se ili njoj otvoriti vrata, dati "ideja", posao, kredit i slično. Nakon toga se "haklaju" nevini pošteni poduzetnici koji na razne načine, kroz "prijatelje", poznanike ili netom stečene  poslovne suradnike, ili što je češće slučaj "fiktivne" i napuhane  ranije pripremljene "Poduzetnike" i "Tvrtke" uz koje uz ručak bivaju iz rukava potiho spominjana imena "veza", vezica" iz visokih političkih krugova. Zvučna imena ali ipak ne toliko moćna od onih za koje ti sami poduzetnici niti ne znaju. Nevidljiva ruka "Službe" ravna cjelokupnim procesom. Proces koji je samoodrživ, funkcionira i kad nema tzv. jasno imenom i prezimenom glave i repa jer je kroz zakone, natječaje, suradnje, međuovisnost kako financijsku tako i političku toliko srastao s načinom života i funkcioniranja društveno-političkih, ekonomskih i financijskih kretanja Hrvatske države. Rekli bismo autoimuna bolest hrvatskoga društva. Ima krivaca, ima posljedica po narod i sustav ali nema  presuda, nema pravne države i pravnog lijeka u liku dugogodišnjih robija svih suučesnika.Razlog tomu  je zaštita tog i takvog djelovanja, jer kad bi se znalo u društvu kako je takvo koruptivno ponašanje u političkom,gospodarskom, zakonodavnom i pravosudnom  sustavu podložno teškim robijama i kaznama, sustav i nalogodavci u vrlo kratkom vremenu ne bi imali podložnike koji bi se usudili činiti takva koruptivna nedjela na račun države i naroda. 

Dakle Hrvatska država u samom nastanku nije stvorila zaštitne mehanizme kojima bi poštenje ,pravednost i pravica bila na snazi, niti je stvoreno načelo jednakopravnosti pred sustavom i zakonima. Tko je tomu kriv? PA logično oni koji su sjeli na čelo države, koji su donosili zakone, Ustav,pravila, uredbe.Oni koji su kadrovirali, stvarali sustav vrijednosti po kojima se u novonastaloj državi valja u međuodnosima ponašati. A to su tko drugi nego drugovi iz komiteta u liku crveno-plave partijske oligarhije nastale iz utrobe  već usmrćene Jugoslavije. Ubili su sami staru Jugu da bi danas mogli praviti drugu, no ako primjećujete  zakone su manje više prepisali, "veleštovani" veliki pravni stručnjaci, šefovi,predlagatelji  stranačko-partijskih saborskih klubova Vlado Šeks i Mato Arlović sa suradnicima. Gdje su danas pozicionirani sami znadete.

Nego neka nastavim, kad se tom novonastalom poduzetniku otvore zlatne riznice i zlatne dveri on ne djeluje po vlastitom poslovnom planu i programu već je dužan slijediti naputke onih koji mu nalažu  s kime poslovati, što i gdje i od koga kupiti u smislu roba usluga ili nekih drugih transakcija, nalažu mu kojoj stranoj banci,tvrtki, korporaciji se prikloniti čiju robu uvoziti, pa čak na najnižoj razini imate slučajeve kako radnici u određenim poduzećima MORAJU imati otvoren račun u toj i toj Banci. Zanimljivo zar ne? E tu početak niti kraj, subverzivno ekonomsko-financijsko djelovanje počinje još davnih devedesetih preprodajom valute Dinara, prodajom strateških resursa i tvrtki u državnom vlasništvu stranim tvrtkama i "društvima" a tko je to mogao učiniti? Tko je imao toliko jasne, čvrste i uhodane veze,poznanstva i povjerenje tih stranaca, u tim stranim zemljama da je mogao dogovarati,pregovarati i jamčiti što će ta dotična strana kompanija moći u hrvatskoj kupiti, tko je mogao jamčiti kako će se stvoriti  kako vole kazati " zakonski preduvjeti" za provođenje kupnje hrvatskih tvrtki, hrvatske zemlje, šume , obale, Banaka? Tko je mogao jamčiti kako će se zakoni pisati tako i prilagoditi interesima njihovih "inozemnih" prijatelja s kojima dijele mjesto za stolom u svojim ložama? Odgovor je jednostavan oni koji su bili na pozicijama u ministarstvima Vanjskih Poslova u prvim danima nastanka hrvatske, oni koji su bili na ključnim pozicijama zakonodavne vlasti u prvim danima nastanka Hrvatske, Oni koji su bili na čelu poreznih, financijskih,carinskih službi u dane nastanka Hrvatske države. A tko su oni? Njihova imena i znadete i ne znate, možda ih se više i ne sjećate, no kao smjerokaz kazat ću Vam i pozvati VAS neka si proguglate imena tadašnjih šefova Sabora, Vlade, Ministarstava Vanjskih poslova i tadašnjih Ministara, vidite tko su i što bili za vrijeme Juge, a što u  vrijeme nastanka Jugoslavije, a što danas. Danas  gospoda negdašnji drugovi iz Komiteta

Sukob tih drugova iz Komiteta i frakcija CKSKJ je za posljedicu imao ratove koji su bili dobar
pokrivač  za njihove već 80-tih godina pripremljene planove raspada Jugoslavije i preuzimanja novonastalih država u svim njihovim elementima. Kako bi držali narod pod kontrolom i u podčinjenom položaju u tzv. "Demokratskom" a u stvari partitokratskom okruženju i državnom uređenju, bez mogućnosti korištenja ranijih metodologija  samoočuvanja i samoodržavanja moći i vlasti, vojskom, policijom oduzimanjem građanskih prava i sloboda oni provode nove metode, razjedinjavanja kroz " udruge civilnog društva",  rascijepkavanjem branitelja kroz braniteljske udruge. Naravno sve po slovu zakona koji su donijeli. Ali ključno je ekonomska-financijska kontrola kroz kreditnu prezaduženost pučanstva,nedostatak posla jer su upropastili tvrtke u kojima bi se moglo stjecati dovoljno za normalan život. Zaduživanje države nesrazmjerno opet kroz jamstva  države, Županije i gradova tim svojim "poduzetnicima" i tvrtkama koje su stvorili ranije, a koje kasnije potpore,kompromitiraju,osiromaše i učine  glavnim krivcima i odgovornima.

Naravno da za takve projekte ne mogu unovačiti poštene ljude, nego samo one koji se daju kompromitirati na ovaj ili onaj način. Koji si dopuste pokleknuti pred njihovim ponudama i uhvate se s njima u kolo ili pak imaju neku "fleku" i krimen zbog kojih se dadu javno oblatiti. Podmeću afere, preljub, ljubavnice, drogu, novac ucjene. Trguju utjecajem i moći i uhvate Vas u mrežu samo zato što se recimo želite probiti i obogatiti  preko noći. Koriste ulicu, kriminalni milje,pa čak i pojedine "zaštitarske" firme i agencije u čijem osnivanju su sudjelovali za prijetnje i kompromitiranje, šalju onima koji ne žele surađivati i štelaju kroz sustav kojekakve inspekcije, službe, policajce sve dok ne pokleknete. A ako im se ne priklonite ocrne Vas, izoliraju, medijski razapnu, kompromitiraju i unište. Mnoge su uništili s kojima sam razgovara tim metodama. Oni koriste državni parat, imaju oni po meni svoje ime i prezime i mogao bih Vam po svojem nahođenju,saznanjima i iskustvu pobrojati ovdje taksativno, no što mi vrijedi oni imaju moć, novac, utjecaj, oni imaju sustav i ako učinim poimence stvaram si mnoštvo moćnih neprijatelja, Stoga mi je lakše kazati oni su ljudi za koje kroz partitokratski sustav zvan SDP HDZ ti moj hrvatski narode glasuješ. Eto sad nemam mnoštvo neprijatelja, već samo dva. Oni pak koji su u tim partijskim oligarhijama, a drže kako moje prosudbe i opis stanja nije točan dokazat će to tako da smjene poimence one na koje se ovaj tekst odnosi...Ako nisu već ranije "zahaklani" i od tih istih postavljeni,kompromitirani i kontrolirani....

Čine sve, posebice u ekonomskom smislu uništavajući gospodarstvo,lošim zakonima kako bi Hrvatskom narodu ogadili vlastitu državu.

Toliko od mene po ovoj temi za sada Hrvatice i Hrvati , blagoslovljeni BOGU VJERNI i ZA DOMovinu SPREMNI bili, samo tako ćete biti izvan njihova dosega i utjecaja....

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda
ČUVARI DOMOVINE
Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar