ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

Osvrt na predstavu Olivera Frljića i izjavu Vlahe Orepića


Hvaljen Isus,Marija i Josip napaćeni hrvatski narode...

​Poštovani čitatelji i čitateljice
Iznosim svoj osvrt na događaje vezane za Olivera Frljića i njegovu predstavu kao i izjavu Vlahe Orepića. U oba se slučaja diskreditiraju vrijednosti za koje smo ginuli i za koje smo ranjavani pa stoga eto ovim putem uzvraćam narečenima na njihove objede i insinuacije kontra mjerom, Mišlju,riječju djelom i satiričnim perom.A Vi sami prosudite čije je pero iskrenije, čija je riječ istinitija, misao čišća a djela cjenjenija...

Davno sam napisao kako nas satiru satirom, a najradije bi nas ti i takvi satrali satarom, kad bi im se ukazala prilika, dade se isčitati iz svega što se zbiva  u medijima i politici. I stoga eto na njihovu satiru odgovaram svojim satiričnim opisom i komentarom ovog Frljićevog „kulturnog“ događaja.To Vam tako biva, ono otprilike kao kad kod nas u Slavoniji svinjar spremi napoj, okupi i u gater dovede svoju svinjčad, kako bi ih prebrojao, procjenio,obilježio napojio napojem i njima manipulirao...Upravo je to isto odradio sam Oliver Frljić sa svima onima koje okupio u svoj "umjetnički gater" i koji su mu pljeskali i pljeskom zahvaljivali na napoju koji im je dao....Svaka svinja rado ide na napoj svoga svinjara  rekle bi naše stare šokice. Pa tako i ova "intelektualno-politička" svinjska,lrmeća elita trčeći ide, napojiti se „intelektualnog“ napoja svoga svinjara i duhovnog gurua Olivera Frljića... On i njemu slični koji ga uzvisuju ništa su drugo doli krmad koju tovi politika i državni proračun iz džepova poštenih Hrvatica i Hrvata ...No za svinje se zna kako su vrlo inteligentne i pametne za razliku od Frljićeve predstave, njegovih poklonika a  sam što je Frljić smetnuo s uma, rekoh  jer on baš kao i njegovi pobornici ,štovatelji i promotori nisu svinjama koje iskorištavaju za političko-politbiroovske predstave  po intelektu ni do papaka. A ima takvih podosta u našem javnom životu koji su manje inteligentni od gudana,potvrđuju to  u svojim izjavama,ponašanju, objedama i poltikama  recimo...

Vidi ti naknadne pameti druga oficira Orepića, kaže citiram: "Branitelje se treba poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi - nema ni za toć".

A što je s Vama "visokim" političkim dužnosnicima, zastupnicima koji primate i koštate državu više nego branitelji? Koji jedete u saborskom restoranu debele šnicle za male novce dok narod kopa po kantama? Neki drugi su poput Vas druže Orepiću na vrijeme promijenili odoru i pobjegli iz JNA u HV kako bi se uhljebili no nisu se odrekli zvijezde i njenih ideala, jeste li se Vi odrekli. Što drugo kazati svima takvima nego zvizda im materina konvertitska i "vjerodostojna".

Eto kad se Vi prvi odreknete svojih političkih sinekura,besplatnih prijevoza,obroka,cipelarina,odjelarina,dnevnica,pristanete na saborsku plaću u visini prosječnog osobnog dohotka u RH onda ćete biti mjerodavni kritizirati primanja stradalnika domovinskog obrambenog rata. Jer tek ćemo tada Vi i ja spadati u isti platni razred primanja...5% više od Prosjeka cenzusa RH, kolika je moja invalidska mirovina.

Uzgred molim "cijenjenog" gospodina-druga Orepića neka pobroji taksativno koja to prava, a koja kako on navodi prevelika prava imaju Hrvatski Branitelji? Zatim molim neka pobroji prava iz zakona o Hrvatskim Braniteljima koja je sam konzumirao, ako je. I na kraju neka ga pitam kad se već toliko brine za "građane" i drži regula,poštivanja zakona,pravice i poštenja, kako je uspio svoju ljubavnicu s neadekvatnom stručnom spremom za struku kojom se bave ubaciti državnu tvrtku na čelno mjesto u toj državnoj tvrtki? Nije li ta osoba ostvarila prevelika prava i privilegije,veću plaću od prosječne hrvatske mirovine ali i primanja 90% Hrvatskih Branitelja samo zato eto što je "jahala" na ministru unutrašnjih poslova i saborskom zastupniku. 

Poradi digniteta tvrtke neću je za sada imenovati ali mogu kazati ako je potrebno i ime ljubavnice i tvrtke. Zatim bih Vas priupitao iskrenosti i poštenja radi što je sa trakom za trčanje vrijednom cca 43 000 kuna koju ste prisvojili za vrijeme ministrovanja tražeći  neka se sa nje makne inventurni broj. A onda na kraju kad već pričamo o tomu koliko je tko zaslužan, neka spomenem stan od nekih 70 kvadrata koji ste iznajmili od svoje rodbine, teke ako se ne varam i koji sabor  točnije država sufinancira sa nekih 5 000 kuna. Milim tko o čemu kurve o poštenju nije li tako? Očekujem odgovor gospodine Vlaho Orepić. Hvala

P.S Jako malo ostvarenih prava imaju Hrvatski Branitelji,Vi bi kao državni dužnosnik i saborski zastupnik to trebali znati. Zakonski zaslužena prava i zasluge imaju stradalnici Domovinskog Obrambenog rata, dakle invalidi, poginuli, nestali i njihove obitelji. Nas 72 000 sveukupno invalida, udovica i nestalih.  A što je s privilegijama još uvijek 16.980 Partizana čije privilegije (tako piše u zakonu o njima) hrvatski narod plaća više od 70 godina o tomu nemate prigovora?

Ako je netko i bio u odori Hrvatske vojske ne znači da se borio za Hrvatsku i Hrvate,neki su se borili za sebe, a neki se nastavljaju boriti za ideale zvizde. Tek toliko Vi koji glasujete neka znate.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

BOGU VJERNI-ZA DOMovinu SPREMNI!

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda
ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar