nedjelja, 3. travnja 2016.

ČIJE SU OVCE TOGA JE I LIVADA....


Hrvatski je narod kroz svoju burnu povijest  imao raznih pastira ali i "čobana" koji su se nastojali na razne načine starati o njemu, ali za vlastito dobro,osobne potrebe i korist, a ne za potrebe Hrvatskog naroda.  Iz toga se i izrodila uzrečica „Čije su ovce toga je i  livada“.
Raznih je bilo rekoh ranije, čobana i pastira čijem su se štapu i čijim psima  podvodile ovce sa zelenih hrvatskih pašnjaka.  Sve je to počelo još davne 1102 godine  pa se nastavilo kroz stoljeća preko 1918 sve do 2014.


Svim su se tim čobanima i pastirima  stado su podvodili ovnovi predvodnici, ponajprije jer su znali kako sami nisu u  stanju brinuti o stadu, a ponajprije što su sami bili prvi pri tome na valovu, i na kraju uvijek su prvo na klanje išla janjad, zatim ovce i na kraju ovnovi...Bijaše tako od tada pa sve do danas.

Čude se danas  u Hrvatskoj postupcima i ponašanju svijeta, presudama i  izjednjačavanju krivnje,čude se kao guske magli novopečeni hrvatski političmari, kako gazde oslobađaju „kerove“ koji su im baš nedavno poklali vlastite ovce. Baš se čude jer ne poznaju i negiraju vlastitu povijest i prošlost....

Zaboravljaju kako su te iste „kerove“ oslobodili i njihovi prethodnici koji su zauzeli i ogradili
Hrvatsko stado još 1945. A prorjedili ga  te  zaveli i ponovo preuzeli 1990. Ma što preuzeli, samo ovce razdvojili i livadu prisvojili. I tao,  povodeći se poukom naših predaka kroz izreku „Čije su ovce toga je i livada“...Idemo si postaviti pitanje čija je Hrvatska, čiji je hrvatski puk?

Je li Hrvatska samostalna, neovisna ?

Nije.

Upravljaju li Hrvatskom Hrvati , Hrvati u nacionalnom, političkom i biološkom smislu?

Ne upravljaju.

Upravljaju li Hrvatskom ostaci,relikvije i ideološki slijednici  jednog poraženog sustava zvanog komunizam kojeg osuđuju svi osim hrvatskih političara ?

Upravljaju?

Jesu li  hrvatsku stvarali  po svojim pravilima i regulama baš ti ostaci neokomunizma uz svekoliku pomoć  krvnika Hrvatskoga naroda, UDB-e kako ne bi doživjeli osvetu  od njih ugnjetavanog hrvatskog naroda prilikom nastajanja nove Hrvatske?

Jesu.

Je li mnoštvo zakona,propisa,regulativa  prepisano prenijeto iz zakona Jugoslavije i aktivirano u novonastaloj RH a po kojima i danas živimo?

Jest.

Je li Hrvatska  formalno,pravno,politički postavljena i ustrojena kako bi čuvala hrvatske nacionalne,povijesne interese i sve druge stečevine hrvatskoga naroda iz njegove prošlosti ?

Nije.

Upravljaju li   Hrvatskim zakonodavstvom, sudstvom , politikom, financijama i uopće životom hrvatske državotvorne snage?

Ne upravljaju.

Je li Hrvatski narod, jesu li  Hrvati vlasnici dobara, vrijednosti  i resursa zemaljskog prostora kojeg nastanjuju?

Nisu...

Jesu li hrvatski političari slobodni donositi, i donose li  odluke u korist i za interes hrvatskoga naroda kao većinskog na teritoriju Hrvatske?

Nisu.

Stoga, ako se slažemo sa promišljanjem i odgovorima na ova pitanja,dolazimo do zaključka kako su vlasnici i upravitelji Hrvatske oni koji Hrvatsku ne žele, ne trebaju. Oni koji ju nikada nisu željeli. Oni kojim je Hrvatska sredstvo a ne cilj...Oni kojima boljitak i dobro hrvatskoga naroda nije iznad svega.

A tko im to omogućuje, tko im pomaže, i tko im daje upravljati našim životima, našom zemljom, našim blagom, našim vremenom i prostorom? Tko?

Ljudi koji žive na Hrvatskoj zemlji....




Svaka zemlja ima svoje ljude, svaka zemlja ima svoje  ovce.  A čije su ovce toga je i livada


„ U Mislima Domovina, U srcu Odanost, U  Desnici Snaga“


BOG I HRVATI – ZA DOM SPREMNI !

U ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE
      Mario Maks Slaviček


Nema komentara:

Objavi komentar