ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Biti budala velik je luksuz...




ZA HRVATSKU !
Kako izreka kaže biti budala veliki je luksuz, po tome mi hrvati već gotovo dva desetljeća živimo vrlo luksuzno u politčkom,  društveno, ekonomskom i svakom drugom smislu.
Od prestanka oružanih borbenih djelovanja Hrvati su upali u novu zasjedu koja je osmišljena i provođena upravo za vrijeme tih oružanih bitaka kada smo još i mogli neke stvari staviti na njihovo povijesno mjesto i riješiti se budućih problema,  ali nismo.  Oprostili smo, abolirali smo i nismo Lustrirali...sada za to plaćamo danak.


Namjerno sam kazao od prestanka oružanih borbenih djelovanja,a ne od prestanka rata. Za mene i one koji promišljaju poput mene rat nije završen, završena je oružana agresija na hrvatski narod i državu. One druge agresije još traju i u punom su zamahu od trenutka kada smo u zabludama povijesne zbilje pomislili da je rat i želja naših vjekovnih neprijatelja  za uništenjem hrvatske gotov,završen operacijom Oluja.  

Ali  nije.

Svi Vi generali, admirali visoki časnici, akademici, ministri, saborski zastupnici i drugi društveno-polkitički čimbenici  lažno ste  uljuljuljkani u  takozvani mir, uljuljkali ste i sve nas u prividni mir, mir  koji je svojim riječima opisao predsjednik moderne Hrvatske države dr. Tuđman koji je rekao: "Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvi sami želimo i nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude".



Poslušajte  u svojim mislima ponovo te riječi, ponovite ih nekoliko puta....držite li da su  dobro posložene, povijesno točne i isitnite. Držite li da je tomu tako?

Ako ne držite onda zasigurno nikada niste niti bili među onima koji su željeli da Hrvat bude svoj na svome...bez obzira na vaše ili moje mišljenje o pokojnom predsjedniku. Stvar je u izreci i poruci koju ona šalje, a koja je trebala uz mnoge izreke hrvatskih velikana biti smjerokaz  politčarima kako se valja postaviti i ponašati u vođenju države.

Ako pak držite do tih znakovitih riječi  imam za sve Vas  vrlo jasno  pitanje....

Kako je moguće da nam sada u ovom trenutku, a tako je već 15 ljeta tuđin propisuje kako ćemo živjeti, kakve zakone donositi, koliko ćemo biti plaćeni, sa koliko godina ćemo ići u mirovinu?!? Ako imamo SVOJU Hrvatsku, Kakvu mi to Hrvatsku želimo?  Tko je to sve  dopustio? Tko je to propisao?

Odgovor na to pitanje koji sam sam sebi  nametnuo bio bi otprilike vezan za naslov  ovog mog kratkog osvrta, a  zvučao bi ovako:

Mi nemamo svoju Hrvatsku zahvaljujući dvoglavoj  političkoj zmiji SDP=HDZ odrasloj u jazbini komunizma i antihrvatske klime,  koja je iznjedrila dosadašnje ponajveće političke interesne skupine. Skupine ili nakupine  kojima Hrvatska nije prioritet niti njezin prosperitet, već oni vode rat za vlastite interese nanoseći pri tom u međusobnim objedama i razračunavanjima štetu cjelokupnom narodu i državi. A u relanosti jako dobro kao pojedinci surađuju. Mi Hrvati čini se ne znamo kakvu Hrvatsku želimo, za sebe  i svoju djecu jer opetovano gubimo suverenitet, lošije živimo  a tomu smo si  sami krivi jer  biramo one koji dopuštaju svima sa strane da nam kroje sudbinu, živote, povijest, pismo, jezik ali i teritorij. Oni tvrde da oni bolje znaju kako trebamo živjeti i kakva Hrvatska treba biti...

Tko su oni pitate me...?

Njihova lica već dva desetljeća gledate na malim ekranima, u dnevnim tiskovinama i sa velikih plakata kad je predizborno vrijeme. Oni žive ekonomski luksuzno o našem trošku, oni odlučuju o našim sudbinama, visini porihoda, duljiini radnog staža,  zdravstvenoj skrbi i niz drugih svakodnevnih  pravila. Rade li to dobro? U svoju korist i korsit onih koji  ih postavljaju vjerujem da da. No u korist države i nacije pokazuje se  kako ne čine dovoljno....ili ne znaju, ili neće ili pak ne smiju.

Stoga ni kao samosvjesnoj jedinki, pripadniku hrvatskog naroda u svakom smislu ostaje zaključiti da moj narod živi prilično luksuzno, uvjeren je  kako  ima  dobar ispunjen život, uvjeren je kako ekonomski dobro stoji, i što je ponajgore uvjeren je  kako je neovisan, samostalan i svoj na svome...

Ja ne živim luksuzno, i svake godine mi otmu dio mene, dio onoga što sam ugradio u Hrvatsku. Ne mislim na ono materijalno iako i to otimaju, ponajviše nama koji smo krvlju natopili Hrvatsku braneći je od onih koji danas abolirani određuju našu sudbinu participirajući u vlastima ranije spomenute dvoglave političke nemani. Mislim na  ono  bezvremensko, neprovcjenjivo u materijalnom smislu: Čast i ponos biti  Hrvatom koji je stvarao i  ima svoju Hrvatsku u svakom smislu. Hrvatsku u kojoj će svatko živjeti dobro od znoja ruku svojih.  No,  nama su čini se Hrvatsku sveli samo na  grb, zastavu i  putovnicu. Sebi su priskrbili i uzeli ostalo.
Sveli su Hrvatsku  na sjenu od države kojusmo sanjali i željeli, Hrvatsku  koja više brine i drži do nacionalnih manjina, ostalih manjinskih grupacija, sveli su je na to da po njojzi rovare četnici, da njome upravljaju i sjede u njenim  institucijama  protiv koji su odnavjeke bili, da Hrvatskom oni koji su je palili, žarili i uništavali punih pet ljeta....povjesno gledano, gotovo  tisuću ljeta.
Je li to Hrvatska za koju smo ginuli? Je li to Hrvatska koju želimo ostaviti našoj djeci i unucima? Je li to Hrvatska u kakvoj   trebaju Hrvati živjeti, na način kako danas žive?  U strahu i preživljavanju od danas do sutra...

Nije.

Stoga braćo i sestre  Hrvatice i Hrvati u domovinskoj i izvandomovinskoj Hrvatskoj dosta je luksuza zablude i lakovjernosti koje nam nameću političke elite. Počnite promišljati svojom glavom analizirajući sve ono što se oko Vas zbiva.  Tko je tko danas, što i tko je bio, sa kime je šurovao i kome odgovorao. Što zastupa, kakva uvjerenja i poruku šalje nekada i danas svojim djelima i postupcima ponajprije.

Rat za Hrvatsku nije gotov, gotova je samo oružana bitka. Rat se nastavlja drugim sredstvima u drugim prostorima i mi svi zajedno moramo ponovo u boj.  Mi smo oružje, sve drugo je alat, alat su mediji, alat su izbori, alat je penkala....svake četiri godine možemo pobjediti i spasiti Hrvatsku. Stvoriti Hrvatsku u kojoj ćemo živjeti dostojanstveno, sigurno i sretno....a ne luksuzno na kredit i na rate, već od znoja ruku svojih...

Izađite i borite se IZBORIte se....birajte one koji do sada nisu vladali Hrvatskom, koji nisu doveli do
ovakovog stanja države i Vaših života. Birajte one koji su se borili i nastavljaju boriti za samostalnu, suverenu, Nacionalnu Državu Hrvatsku....ne odstupajući od prvotnih načela naših predaka od stoljeća sedmog.

Stoga dobro zapamtite naslov, i priupitajte se smijete li si opet priuštiti luksuz ?

Vojnik smije i može mijenjati oklop i oružje ali ne i svoje srce. 

Držite se svoga osjećaja za pravičnost, svoje osobne etike, onoga što nosite u genima čak kada je najteže i najopasnije. Kad ljudi drže i misle da ste čudni, jer ta čudnovatost Vas izdvaja od onih koji su povodljivi, koji dvoje i ne znaju misliti  svojom glavom.


I kako držimo mi Čuvari Domovine-Ustanici  ili ćemo naći pravi put ili ćemo ga napraviti.

„ U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga „

Hrvatski Viteški  Red ČUVARI DOMOVINE – Pokret USTANICI
                             Mario Maks Slaviček
                                            Krilnik


Nema komentara:

Objavi komentar