srijeda, 18. lipnja 2014.

Opetovano (Pred) Izborno Resetiranje Hrvata...




Čini se da kod bilo kojijh izbora hrvati koij izlaze glasovati bivaju resetirani, poput računala koje tom prigodom izgubi sve ranije informacije. Tako i naše hrvatsko biračko tijelo naglo zaboravi sve grijehe političkih struktura iz prethodnog razdoblja njihove vladavine...

Značenje riječi RE-SET(iranje): u nekim kontekstima "poništi" može biti sasvim dostatan prijevod, npr. ako je riječ o nekom brojaču koji se "vraća na nulu" - "ništicu".

A i ako je riječ o širem kontekstu "resetiranja", može naziv gumba biti "poništi" a kao objašnjenje npr. "poništi korisničke postavke i vrati na zadane/tvorničke".

Koje su to zadane postavke prosječnog hrvastkog birača?  Teško je opisati ali pokušat ću to svesti na mantru...koja se u glavama birača pojavljuje: „ Biraj manje zlo, biraj manje zlo, biraj manje zlo...i tako se svake izbore izmjenjuju dva dokazana neuspješna politčka bloka u liku SDP-a i HDZ-a. A nakon toga računica njihovih grijehova, lopovluka, nanijete štete  državi i narodu biva poništena do slijedećeg izbornog ciklusa. Dok isodobno sam prosječni hrvatski birač živi sa,  u najboljem slučaju nulom u kućnom proračunu. Oni su postavili ta pravila i postavke politike kad su se izašavši iz istog legla bivšeg Saveza Komunista i nitko ih nije kasnije mijanjao. Niti na svoju nesreću nacija iznalazi načina da ih se riješi jer eto....bivamo resetirani već gotovo dva desetljeća....

Čudna pojava, svojstvena samo nam Hrvatima pokazuje iskustvo.

Mnogi su na vlast svojedobnmo došli de-Tuđmanizacijom hrvatske sa svojim savjetnicima, a danas čini se pokušavaju opet obmanuti Naciju da im dade povjerenje. Jer kazuju, i uvjeravaju nas da će Hrvatsku re - Tuđmanizirati.  

Što je nama donijela, nama običnom hrvatskom puku de -Tuđmanizirana Hrvatska vlast?
A još je ključnije pitanje što bi nam donijela Re-Tuđmanizirana vlast. Ako uzmemo u obzir da su posljedice koje danas snosimo odgovornost Tuđmanove pomirbe  i abolicije te ne provođenje lustacije. Sve to nam se danas obija o glavu. Rekao sam puno puta citat iz pjesme darija Plevnika, "Zemlju čuva Narod a ne vlast" . Mnogi čini se to ne shavćaju tako.

Niti je Tuđman sam stvorio Hrvatasku, niti ju je bome stvorio sam samcat Pavelić, nitko od njih
sam,  gledajući unatrag u povijest hrvatske. Jedina osoba za koju se treba u novijoj povjesti vezati i čije postulate treba implementirati Hrvat koji se trudi biti ili pak jest je državnik u službi Hrvatske države jest dr. Ante Starčević.

Svim drugim povijesnim osobama treba se i mora dati zasluženo štovanje, i mjesto u nacionalnom sjećanju hrvatske nacije bez iznimke. Od stoljeća sedmog do današnjeg dana. A među njima svakako ima i onih koji su služili i neprijateljima Hrvatske i Hrvatstva prije nego su progledali, na našu žalost to se zbiva i danas....Vi procjenite koji su o naši velikani.

Mi Hrvati danas trebamo spoj Starčevićanstva i Radićevstva stegnuto vojničkim remenom stegovnosti prema sebi i drugima u  shvaćanja provođenja reda i rada kao što su to bili recimo rad i stega  generala Drinjanina Vjekoslava Maksa Luburića  i  Jure Francetića, vojnički gledano dakako. To sve zajedno mora  gorjeti  u osobama koje se žele, ili drže da mogu i trebaju baviti se javnim poslima u interesu države i nacije.  Ne trebamo bešćutne tehnokrate odškolovane u manirima neoliberalnog-kapitalizma, koji služe svojim mentorima i tutorima kad ih izaberemo,  ne trebamo   podrepaše niti  zbunjene agnostike koji jezde bespućima političke žabokrečine hrvatske. Ne trebamo niti neokomunistički zadojene političke manipulatore čiji su korijeni niknuli na mržnji spram svega što je hrvatsko. Trebamo ljude sa vjerom, uvjerenjima i čvrstim stavovima koji će nas kao narod zaštititi radom u  državnim i državničkim službama, žrtvujući se, dajući sebe i ne pitajući ništa zauzvrat...ima li nas takovih u hrvatskom puku?  Znam zasigurno da ima...



No da bi ti i takvi ljudi uopće krenuli  u  bavljenje ovim odnarođenim zanatom zvanim politika, koji se treba svesti na brigu za opće dobro nacije, zajednice i hrvata uopće gdje god se nalazili. Namjesto kao što je slučaj  sada u ovom trenuku. Taj  je zanat, poziv i zvanje poltike i političara predpostavljen  interesima pojedinca ili uskih interesa određene skupine koja se naziva stranka ili partija. I dok te i takve uske interesne skupine ne budu  sastavljene od pojedinaca koji će se znati i moći suprostaviti univerzalnom zlu koje u tim organizacijama  vlada nema nama Hrvatima napretka. Novo vino u nove mješine kaže izreka...

Hrvatski državni sabor ili parlament  trebao bi biti mjesto u kojem ( parla=govor; ment =um
http://www.24sata.hr/prigoda/poruka/saborski-zastupnici-1275/
34.792 kune mjesečno
svijest) se svijest i umne vještine pojedinca putem ogovorništva pretaču u pravila, zakone koji bi trebali i morali biračima  osigurati bolji način življenja. To je cijena koju birači plaćaju kad nekome biranjem i glasovanjem daju povjerenje. I ako mi dademo glas,biramo stranku  ili partiju koja nam kasnije nameće onog nekog  pojedinca iz svojih redova da zastupa naše odnosno njihove  interese je li to dobro za nas? Pokazalo se da nije. Stranka ili partija u svojim redovima bira i postavlja one ljude koji su slijepi poslušnici vodstva stranke i koji će bez pogovorno ne držeći se etike, morala pa čak niti zakona  SVE podrediti interesima stranke štiteći tako svoje osobne interese unutar stranke ili partije čak  i kada su interesi vodstva stranke suprotni težnjama  naroda i države. Obično nam kažu da mi ne razumijemo i ne znamo što je za nas bolje?!?  Još veća prijevara se dogodi kad mi biramo ta stranačka slova koja nam u predizbornim kampanjama naturaju lijepo odjevena „gospoda“  retuširanih i pomlađenih lica , proklamirajući  svoje „prekokrasne“ programe koje je njihova stranačka mašinerija izradila.Programe  koje će oni kao implemetirati, pretočiti u zakone i pravila po kojima mi kasnije mormao živjeti. Ti i takvi zakoni obično nisu na kraju dobri po nas pokazuje iskustvo  iz dana u dan. Svi oni,  skrivajući svoje stvarne interese i prizemne  namjere osobnih aspiracija i ambicija koje  upražnjuju kroz mehanizam stranke i partije dodvoravajući se ili ulizujući alfa-dužnosniku ili dužnosnicima bivajući pri tome lišeni onih  obveza mi ćemo za Vas učini ovo ili ono što smo predizborno obećali....samo lažu i obmanjuju.

http://www.24sata.hr/prigoda/poruka/saborski-zastupnici-1297/
37.006 kuna mjesečno
Kad jednom sjednu u vlast bilo koje razine....puf, amnezija, okretanje od naroda i bavljenje samima sobom i pri tome obično bivaju plaćeni deset puta više od onog koji ih je izabrao. Oni vladaju... kime ili čime pitam se? Vladaju li Državom koju su podredili tuđinu? Bojim se da više ne.... Vladaju li i upravljaju li Narodom koji od njihova rada nema  ama  baš nikakve koristi?  Vladaju, bolje rečeno manipuliraju utoliko da mogu biti na višljoj poziciji u hranidbenom lancu vlastodržaca od običnog puka. Vladaju li prostorom u kojem se kolju štiteći majčicu stranku ili paritiju jer ako ih izbace iz krda ili čopora kojem pripadaju izgubljeni su. Ne. Ne vladaju jer čim počne netko od njih misliti svojom glavom ili zboriti u intersu nacije stižu direktive od Bruxelessa i nevidljiva sila podiže ruke tijekom glasovanja suprotnoi vlasitim načelima....Treba li nama onda u hrvatskoj onda uopće vlada i sabor kao takvi? Pitate li se ikada... možda čak niti ne treba,  kad na kraju narod sve riješava  i snalazi se sam samcat prepušten na milost i nemilost administraciji i birokratima kojo zakone donijete od te partitokracije  tumaće kako ih volja....ponajprije samovoljno.

Trebali narodom vladati ili ga voditi vječita je dilema....

Dobar vođa je najbolji vladar,  rekla bi povijesna iskustva. Takva osoba stavlja druge ispred sebe i drži se one izreke: „Nikad sluge ne stvaraju povijest. Na mrtvoj straži vođa prvi stoji. Domoljublje po žrtvi se mjeri. Država se samo mačem kroji.“  Što znači vladati? U suštini riječi politički gledano? Definicaja bi trebala biti  slijedeća: Voditi i vladati koristeći svijest, savijest,  um svoj vlastiti ali i povijesnu svijest i znanje,  a ako hoćete i povijesno iskustvo svog naroda i   nacije. 



U definiciji vladanja u sadašnjosti,  to je Government= (governeo=upravljati ; ment= um, svijest) služe li se tim načelom naše hrvatske politčke elite i izabranici? Čini se da ne. Kod nas  je Hrvata situacija prije ovakova, kao što ju je davno koristeći se svojom sviješću, umom i savješću opisao hrvatski velikan  A.G Matoš. Rekao je i opisao  izrekom koja ponajbolje opisuje današnje stanje hrvatske nacije a koja kaže:  "Mi Hrvati rado se izgovaramo i okrivljujemo drugoga za vlastite nesreće. Za sve nedaće ne okrivljuje nikad Hrvat sam sebe. Uvijek mu je drugi kriv.

http://www.24sata.hr/prigoda/poruka/saborski-zastupnici-1321/
40.170 kuna mjesečno
"Drugim riječima, moderni Hrvat nema apsolutno nikakve inicijative i samostalnosti, pa kao mlad penzionirac ne vidi osiguranje egzistencije osim u državnoj službi. Protunarodne vlade su naravno išle na ruke toj trutovskoj, pandurskoj i gotovanjskoj našoj dispoziciji, pa u svojim odgojnim sistemima tu oskudicu inicijative još pojačavale. Sav uzgojni naš sistem išao je i ide za tim da stvori činovnike, službenike, dakle da stvara duše podobne samo slušati, da stvara ljudski materijal to bolji što je gori, to jest: što ima manje samopouzdanja i energije."

Koliko je surove istine u tim riječima prosudite sami. I kao što uvijek kazujem moramo učiti iz naše povijesti i od iskustava naših predaka. Ne, nesmijemo zaboraviti prošlost i ono što pripada prošlosti i okrenuti se naslijepo budućnosi kako nam neki današnji velikani  sugeriraju....

Može li se pojasniti lakše život prosječnog hrvata matematikom? Da bi težina bila stanja nacije shvatljivija onima koji ne vjeruju u riječi već u snagu brojeva? Pokušat ću pojasnii krenuvši od sebe samog....

                  Umirovljeni Časnik HV-a                                                      Saborski Zastupnik
           Godišnja primanja  cca  50.000 kuna                                              cca500.000 Kuna
           Stanarina:  24.000 kuna                               Besplatno  kredit otplaćen u roku jednog mandata 
           Struja:           6.000 kuna                                                                          6.000 kuna
           Voda:             5.000 kuna                                                                         5.000 kuna
           Plin:               10.000 kuna                                                                      10.000 kuna
           Smeće:          1.200 kuna                                                                         1.200 kuna
           Telefonija:   4.000 kuna                                                                          Besplatno
           Odjeća:         5.000 kuna                                                                          Besplatno većim djelom
           Obuća:          1.000 kuna                                                                          Besplatno
           Hrana:        20.000 kuna                                                                         20.000 kuna
           Putovanje:  6.000 kuna                                                                          Besplatno
Ostaje za život:  - 32.200 kuna                                                                        457.800 kuna

·         Bazirano na mjesečnim primanjima i troškovima prosječna vojna mirovina HV-a 5000 kuna, prosječna plaća sabornika  34.000 kuna mjesečno

                                           

  Kliknite na sliku a zatim na sliku zastupnika čija primanja želite vidjeti 


http://www.24sata.hr/prigoda/poruka/saborski-zastupnici-1328/
41.585 Kuna mjesečno plaće
Dakle razvidno je zašto pojedinci žele ići u politiku, uz sve druge benificije koje idu u osobnu korist. Uzeo sam za primjer svoje primanje i troškove na godšnjoj bazi, uspoređujući sa prosječnim primanjem saborskoga zastupnika i primanja umirovljenog časnika HV-a Invalida Domovinskog rata...

Važno je napomenuti kako postoje u našoj zemlji ljudi koji imaju manja primanja i od mene samoga, a svakim je danom sve više onih koji nemaju nakakovih primanja.Zahvaljujući upravo radu poliičara i saborskih zastupnika u protekla dva desetljeća.

 Nisam uzeo uobzir da članovi obitelji političara obično svi manje više jesu zaposleni dok moji  ili vaši nisu. Što svakako dodatno povećava njihove financije. Ovo je samo matematička surova stvarnost usporedbe dvije osobe koje žive na državnim jaslama, odnosno na državnom proračunu. Ne ulazeći u raspravu tkoje manje ili više zaslužio visinu svojih primanja radom za Domovinu. Bilo kako bilo,  svake godne ja  sam poput svih Vas sve zaduženiji zahvaljujući onima koij su sebi uzeli za zadaću upravljati ovom našom zemljom i našim životima u njoj.  „Oni“  od toga „upravljanja“ žive odlično a nama je svakim danom sve gore i gore....

Mi biramo....i mi smo si izabrali kako ćemo živjeti,  prema onome koga smo si izabrali da upravlja našom državom, našim životma...Razmislite o tomu kad slijedeći puta budete birali, neka Vam ove brojke budu pred očima.

Mnogi su iskreni mladi ljudi kao  i dosljedni branitelji, Hrvatice i Hrvati spremni raditi njihov posao živeći od primanja koja sada imaju, ja sam prvi od nas na to spreman...

„ U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga „

ZA DOM SPREMNI !



Hrvatski viteški red ČUVARI DOMOVINE – Pokret USTANICI
                                 Mario Maks Slaviček
                                               Krilnik

Nema komentara:

Objavi komentar