petak, 9. kolovoza 2013.

Pismo prijatelju u iseljeništvu

Pismo prijatelju u iseljeništvu

Franjo Tuđman 
Poštovani prijatelju,

Hvala na lijepim željama, mi eto ovdje u Domovini nastavljamo s bojem za pravdu i čast Hrvata. Ovaj puta je neprijatelj u našim vlastitim redovima i teže ga je raspoznati. Još je gori onaj za kojega smo mislili da nam je saveznik, no i njih smo prepoznali. 16. travnja počinje pisanje stare - nove naše povijesti. Nema mjesta brizi, mi Hrvati smo s leđa skinuli puno onih koji su mislili s nama gospodariti . No jedna stvar je jasna o ovima "našima" koji nas sada vode, oni su gori nego one Radićeve guske u magli. Oni ne znaju da ti nitko ne može zajašiti za vrat ako se sam ne pogneš.
Vidiš prijatelju moj, oni koji su sjedili u zadnjim redovima dok je pokojni prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman vodio ovu zemlju sada podanički i klečeći ovu zemlju vode u Lavlji brlog. Samo oni ne znaju da na tom putu imaju one koji se u ime hrvatskog naroda protive tom nastojanju i takvom načinu vođenja države. Imaju protiv sebe naše proslavljene Tigrove,,Vukove, Paukove, Kune, Pume, Sokolove i Gromove, namjerno ti pobrojah nazive gardijskih brigada koje su još k tomu ojačane specijalcima MUP-a i najhrabrijim sinovima HOS-a. Tih koje nabrojah bolje da se čuva Lav, koji je odavna izgubio svoje hrabro srce, i postao hijena željna tuđeg teritorija. Našeg teritorija i našega tisućljetnog bogatstva i ljepota.

Poručujem im svima lijepo po istini, da je Hrvat odan Domovini, nek' se oni drže otoka svoga, ja im ne dam do ognjišta moga. Tu je pao Mehmed Paša. silni tu Turci glave izgubili, tu su kosti naših djedova, iz njih nam se i obnavlja snaga. I još da Vam kažem braćo u tuđini, s nama bdiju i čekaju : Tomislav i svi mu konjanici, Krešimir i njegovi mornari, Šubić-Zrinski i njegovi vojari i na kraju povijesti nam drage Franjo Tuđman i Gardijske snage.

Spavajte spokojno i mirno u dalekoj tuđini, mi Vam ovdje čuvamo stijeg, vjeru i domovinu.

"Mnogi su nešto dali za Domovinu, samo su neki dali sve, ako smo ju znali obraniti, znat ćemo ju sačuvati i unaprijediti"

Mario Maks Slaviček

Nema komentara:

Objavi komentar